Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

O Ses Türkiye’ye katılan Karslı sanatçı Ercan Kaya: Amacım memleketimi tanıtmak

O Ses Türkiye’de sergilediği performansla bir üst tura yükselmeyi başaran Karslı sanatçı Ercan Kaya, “Hem kendi adıma hem de memleketim adına çok mutlu oldum. Amacım şampiyon olmak değil, memleketimi tanıtmak.” dedi.

O Ses Türkiye'de sergilediği

Karslı sanatçı Ercan Kaya, Tv8’in izlenme rekorları kıran yarışması O Ses Türkiye’de sergilediği performansla gönülleri fethetti. Haber Değer İmtiyaz Sahibi Atıf Özbey ile Kar’s Otel Müdürü Mehmet Duman da Ebru Gündeş’in takımına girerek bir üst tura yükselen Ercan Kaya’yı tebrik etti.

“Amacım memleketimi tanıtmak”

Duygu ve düşüncelerini Haber Değer ile paylaşan Ercan Kaya, yarışmaya öğrencilerinin ve çevresindeki insanların istekleri doğrultusunda başvuru yaptığını söyledi. Amacının şampiyon olmaktan çok memleketini tanıtmak olduğunu dile getiren Kaya, şunları kaydetti;

“Bu başlangıç Kars’tan oldu. Öğrencilerim ve etrafımdaki insanlar başvuru yapmamı istiyordu. Ben de pandemiden önce başvuru yapmıştım. Videom onaylanmıştı. Videodan sonra O Ses Türkiye’den Tarık Hocamız çağırdı. Elemeler oldu. 30 bin kişinin arasından çıktık. Tarık Hocamız bizi dinledi. Ondan bir hafta sonra da arayıp yarışmaya katılmaya hak kazandığımı söylediler. Hem kendi adıma hem de memleketim adına çok mutlu oldum. Amacım şampiyon olmak değil, memleketimi tanıtmak.” 

“Ercan’ı izlediğim zaman köyüm, şehrim aklıma geldi”

Atıf Özbey ise Ercan Kaya’yı yarışmada ilk dinlediğinde hem yüz ifadesiyle hem de seslendirdiği parçayla memleketimi anlattığını hissettiğini ifade etti. Özbey, “Şunu çok net gördüm; bizim Anadolu insanımız, biraz haya göstererek, biraz utangaç bir tavırla eğilir. Ercan onu hem kirpikleriyle, hem konuşmasıyla çok net gösteriyordu. Bunu ben Batı’da izlediğim zaman, köyüm, şehrim aklıma geldi. Ercan’ı eşim ve çocuklarım da izlediklerinde dua ettiler, ‘Allah yolunu açık etsin’ dediler. Mazlumiyetten, mağduriyetten, gelişmemiş, çok az imkanların olduğu bir bölgeden çıkıp da böyle bir başarıya imza atmak çok kıymetli oluyor.” dedi.

“Şehrimizin gençlerine de örnek olacak bir davranış”

Ercan Kaya’yı medeni cesaretinden dolayı kutlayan Mehmet Duman ise şunları dile getirdi;

“Özellikle Kars’ta müzik alanında hem akademik anlamda eğitim alıp, hem de kendi bu alanda sesiyle, sazıyla, sözüyle bütünleştirip, topluma, çevreye mal etmek çok önemli bir adım. Bunu Batı’da çok rahat gerçekleştirebiliyorsunuz. Maalesef Doğu ile Batı arasındaki eğitim eşit değil. Doğu’da kendi çabalarınızla, kendi uğraşlarınızla bir fırsat yaratmaya çalışıyorsunuz. Ercan Kaya kardeşim de bu konuda gerçekten kendi çabalarıyla, sesiyle, sözüyle bu başarıyı elde etti. Şehrimizin gençlerine de örnek olacak bir davranış sergiledi. Kars’ta yetişip, Kars’ta eğitim alıp böyle platformlarda yer almak ve toplumun gönlüne girebilmek kolay bir durum değil.”

Karslı sanatçı Ercan Kaya, Tv8’de ekrana gelen O Ses Türkiye adlı yarışmaya katılarak, “Zülfü Kaküllerin Amber Misali” adlı parçayı seslendirmişti. Sergilediği performansla Ebru Gündeş’in takımına giren Kaya, izleyiciden de tam not almıştı.

Ercan Kaya’nın O Ses Türkiye’deki performansını dinlemek için tıklayın