Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Arka arkaya açıklamalar: Türkiye-Ermenistan ilişkileri normalleşiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Ermenistan ile normalleşme adımları çerçevesinde karşılıklı özle temsilci atayacağız.” dedi. Ermenistan tarafı da Bakan Çavuşoğlu’nun bu sözlerini olumlu bulduklarını bildirdi.

 Dışişleri Bakanı Mevlüt

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bütçe görüşmeleri kapsamında Meclis’te yaptığı konuşmada Ermenistan ile ilişkilere ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı. Bakan Çavuşoğlu, “Yakında Ermenistan ile normalleşme adımları için karşılıklı özel temsilci atayacağız. İstanbul-Erivan arası charter uçuşlarını başlatacağız. Her adımda Azerbaycan’la birlikte hareket edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ermenistan’dan “Olumlu buluyoruz” açıklaması

Ermeni Dışişleri Sözcüsü Vaan Unanyan da Facebook hesabından açıklama yaparak, Ermenistan’ın önceden olduğu gibi şu anda da Türkiye’yle ilişkileri ön koşulsuz olarak düzeltme sürecine hazır olduğunu ve bu hususa hükümet programında da yer verildiğini vurguladı. Unanyan, “Bu bağlamda Türkiye Dışişleri Bakanı’nın ilişkilerin düzeltilmesi için özel temsilci atanacağı açıklamasını olumlu buluyoruz ve Ermeni tarafının da diyalog için özel temsilci atayacağını teyit ediyoruz” ifadelerini kullandı.