Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten ‘Ermenistan ile normalleşme’ mesajı: İlk adım charter uçuşları olabilir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ermenistan ile normalleşme sürecine ilişkin, “Sayın Aliyev olumlu baktığı için bölgedeki tansiyonu düşürmek için Türkiye bu adımları atıyor. İlk adım belki 2019’da kesilen Türkiye – Erivan charter uçuşları olabilir” dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer

 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısı öncesi Ermenistan ile normalleşme sürecine ilişkin bir değerlendirme yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce sözde Ermeni soykırımına ilişkin arşivlerin açılmasını ve tarihçilerin ortak çalışma yapmasını istediğini hatırlatan Çelik, Ermenistan, bu arşivlerin açılması meselesine yaklaşmadı. İkinci Karabağ savaşıyla işgalin sona ermesinden sonra Cumhurbaşkanımız ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev bir vizyon ortaya koydular. Saldırgan politikalardan vazgeçmesi kaydıyla Ermenistan’ın da dahil olabileceği söylendi. Bu bölge için de fırsattır.” ifadelerini kullandı.

“İlk adım belki Türkiye-Erivan charter uçuşları olabilir”

“Cumhurbaşkanımızın en büyük hassasiyeti Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin bu normalleşme sürecine olumlu bakmasıdır.” diyen Çelik ardından şunları dile getirdi;

Sayın Aliyev olumlu baktığı için bölgedeki tansiyonu düşürmek için Türkiye bu adımları atıyor. Serdar Kılıç özel temsilci olarak atandı. İlk adım belki 2019’da kesilen Türkiye – Erivan charter uçuşları olabilir. Umarız ki Ermenistan işgalci politikalardan vazgeçer.”