Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilk normalleşme toplantısı ne zaman olacak? Bakan Çavuşoğlu’ndan flaş açıklama!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ve Ermenistan’ın özel temsilcilerinin ilk toplantısına ilişkin, “Henüz daha tarihi belli değil ama ocak ayı içinde olması bekleniyor” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,
Geçtiğimiz günlerde ‘normalleşme’ adımları kapsamında Türkiye ile Ermenistan’ın özel temsilcilerinin ilk toplantısını Moskova’da yapacağını açıklayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, toplantının tarihine ilişkin de son gelişmeyi paylaştı.
Helin Aslan moderatörlüğünde, 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek ve Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu’nun sorularını cevaplayan Bakan Çavuşoğlu, “Henüz daha tarihi belli değil ama ocak ayı içinde olması bekleniyor” ifadelerini kullandı.
Bakan Çavuşoğlu’nun açıklamalarından satır başları:
  • Ermenistan ile Karabağ zaferinden sonra ilişkilerin normalleşmesi için Azerbaycan’ın da girişimleri oldu bizde artık savaş bitti.
  • Özel temsilciler kendi aralarında konuşacaklar, toplantı tarihini belirleyecekler. Henüz tarih belli değil. Ocak ayı içerisinde olması planlanıyor.
  • İkili ilişkileri normalleştirmek için çalışırken, 6’lı formatta da atılabilecek adımlar var. Bunlar aslında birbirini tamamlayıcı unsurlar.
  • Gördüğümüz kadarıyla şu anki Ermenistan yönetimin yaşadığı en büyük zorluk, savaşın da kaybedilmesinin etkisiyle daha da radikalleşen bir grubun var olması. Özellikle Karabağ Ermenilerinin tutumu ortada.
  • Biz nasıl onları bir tehdit olarak görmüyorsak, Rusya’nın da Türkiye’nin üye olduğu teşkilatları da kendisine bir tehdit olarak görmemesi gerekiyor.