Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Gürcistan, 3+3 platformuna katılmayı ikinci kez reddetti!

Gürcistan’ın Türkiye Büyükelçisi George Janjgava, Türkiye’de yapılacak bir sonraki 3+3 Kafkas platformu toplantısına Gürcistan’ın yine katılmayacağını söyledi. Janjgava, Daily Sabah’a verdiği demeçte, “Gürcistan kesinlikle 3+3 toplantısına katılmayacak” dedi.

Gürcistan'ın Türkiye Büyükelçisi George

Ankara, Güney Kafkasya’da kalıcı barış, istikrar ve işbirliği adına sık sık Türkiye, Rusya, İran, Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan’dan oluşan altılı platform çağrısında bulundu ve bunun Kafkasya’daki tüm bölgesel aktörler için bir kazan-kazan girişimi olacağı vurgulandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İslamabad’daki son İslam İşbirliği Teşkilatı (İKÖ) toplantısının oturum aralarında, yaklaşan ikinci toplantıya Gürcistan’ın da katılmasını umduğunu söyledi. Ancak Gürcistan,  Türkiye’de yapılması planlanan toplantıya da katılmayacağını bildirdi.

Gürcistan’ın Türkiye Büyükelçisi George Janjgava, hem Türkiye’yi hem de Azerbaycan’ı “stratejik ortak” olarak gördüklerini ancak Rusya’nın Gürcistan topraklarının %20’sini işgal eden bir ülke” olduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz ay düzenlenen altılı platformun ilk toplantısı Rusya ev sahipliği yapılmıştı. Ancak Tiflis yönetimi, Rusya’nın saldırgan tutumunu gerekçe göstererek toplantıya katılmamıştı.