Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

İran: Ermenistan’ın o ülkeden geçen tüm topraklar ve yollar üzerindeki egemenliğini destekliyoruz

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile yaptığı telefon görüşmesinde, “Tahran, Ermenistan’ın o ülkeden geçen tüm topraklar ve yollar üzerindeki egemenliğini desteklemektedir” dedi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi,

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasında bölgesel görüşmelerin ele alındığı bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi.

İran Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Reisi ve Paşinyan’ın ikili ilişkiler ile Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış görüşmelerini değerlendirdiği bildirildi.

Açıklamaya göre; Reisi, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki müzakere sürecinin ilerlemesinden memnuniyet duyduklarını dile getirerek,“İki ülke arasındaki meselelerin uluslararası ilkeler ve hukuk çerçevesinde barışçıl bir yolla çözülmesini ümit ediyoruz. Bölgede barış, istikrar ve güvenliğe şahit olmayı temenni ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Reisi ayrıca, İran İslam Cumhuriyeti’nin temel politikalarından biri ülkelerin toprak bütünlüğünü ve egemenliğini desteklemektir. Bu bağlamda Tahran, Ermenistan’ın o ülkeden geçen tüm topraklar ve yollar üzerindeki egemenliğini desteklemektedir” dedi.