Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Zengezur ve Laçin koridoru ile tartışmaların çözüleceğine inanıyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ermenistan ile normalleşme sürecine ilişkin, “Dileğimiz, barış elinin tutulmasıyla Kafkasya’da istikrar, huzur ortamının ortaya çıkması. Zengezur ve Laçin koridoru ile tartışmaların çözüleceğine inanıyoruz.” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi

Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la yaptığı söyleşinin ikinci bölümünü köşesinde yayımladı.

Akar, söyleşide Azerbaycan-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesi konusunda şu açıklamayı yaptı.

Azerbaycan toprakları 30 sene işgal altında kalıyor. Kimse bir şey yapmıyor. 44 günlük harekâtın ardından Minsk Grubu eş başkanları, Aliyev’in karşısına geliyorlar. Aliyev ‘Sizi ben mi çağırdım, 30 sene neredeydiniz?’ diyor. Önemli olan Sayın Cumhurbaşkanımızın etkisiyle Sayın Aliyev’in uzattığı barış elinin tutulması. Bunun en büyük yararı da Ermenistan’a olacak. Azerbaycan-Ermenistan, Azerbaycan-Türkiye ve sonrasında 6’lı ilişkiler Kafkasya’da istikrarın sağlanması, şu anki hedef o.”

Bakan Akar, Ermenistan’a ne oldu da, uzatılan eli tuttu?” şeklindeki soruyu ise şöyle yanıtladı;

“Bu işin çıkmaz sokak olduğunu; barışa, istikrara dönmek gerektiğini kabul ederek bu yola girdi. Dileğimiz, barış elinin tutulmasıyla Kafkasya’da istikrar, huzur ortamının ortaya çıkması. Zengezur ve Laçin koridoru ile tartışmaların çözüleceğine inanıyoruz.”