Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Çok konuşulacak Kars anketi: Kars kimi belediye başkanı olarak görmek istiyor?

Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler öncesinde Ankethane/ Garantina Araştırma Şirketlerinin Kars özelinde yaptığı bir anket çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.

Mart 2024’te yapılacak yerel

Anket; 18 Eylül 22 Eylül 2023 tarihleri arasında Kars Belediye sınırları içerisinde yer alan 23 mahallenin tümünde %45’i “evlerde” % 55’i açık alanlarda ve işyerlerinde 2304 denekle “yüz yüze” görüşme metoduyla yapıldı.

Araştırmaya %43 kadın %57 erkek katılım sağladı. Ayrıca ankette “yaş”, “cinsiyet”, “eğitim” ve “gelir seviyesi” kotaları uygulandı.

Ankette vatandaşlara Ayhan Bilgen, Alpaslan Yüce, Selahattin Beyribey, Adem Çalkın, Naif Alibeyoğlu, İnan Akgün Alp, Ahmet Arslan ve Gülistan Koçyiğit isimler üzerinden “Kars’ta en beğendiğiniz siyasetçiler kimlerdir?” sorusu soruldu.

Bu soruya vatandaşların yüzde 43,3’ü “Hiçbiri” yanıtını verirken en fazla beğenilen siyasetçi ise yüzde 12,2 ile Ayhan Bilgen oldu.

Ayhan Bilgen’i sırasıyla Naif Alibeyoğlu (8,4), Selahattin Beyribey (7,1), Alpaslan Yüce (6,2), İnan Akgün Alp (6,1), Gülistan Koçyiğit (6), Ahmet Arslan (3,2) ve Adem Çalkın (3,1) takip etti. Katılımcıların yüzde 4,2’si ise bu soruya diğerleri yanıtını verdi.

“Kars Belediye adaylığı için sizce en uygun aday kimdir?” sorusuna ise vatandaşların yüzde 17,6’sı yine Ayhan Bilgen yanıtını verdi. İkinci sırada ise yüzde 10,5 ile Naif Alibeyoğlu yer aldı. CHP İl Başkanlığı görevini bırakarak CHP’den Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıklayan Taner Toraman ise yüzde 3,1 ile 7’nci sırada kaldı.

Katılımcılara ayrıca Nevzat Bozkuş, Murtaza Karaçanta ve Ayhan Bilgen’in başarı düzeyleri de soruldu. Bu isimler arasında en fazla beğenilen adayın Ayhan Bilgen olduğu ortaya çıktı. Katılımcıların yüzde 16,4’ü Ayhan Bilgen’i çok başarılı, yüzde 32,5’i başarılı, yüzde 20,1’i orta, yüzde 20,3’ü ise başarısız buldu.

Karslılar kayyum atamasını nasıl değerlendiriyor?

Ankete katılan vatandaşların yüzde 60,2’si Ayhan Bilgen’in görevden alınmasını haksız bir karar olarak değerlendirirken yüzde 10,4’ü “Onaylamıyorum”, yüzde 7,5’, “Halk İradesine Karşı”, yüzde 6,4’ü ise “Ayhan Bilgen’e Haksızlık” yanıtını verdi. Bu soruya doğru “Doğru Bir Karar” diyenlerin oranı ise yüzde 4,2 olarak belirlendi.

Karslılar önümüzdeki seçimde kimleri belediye başkan adayı olarak görmek istiyor?

“Önümüzdeki seçimlerde aşağıdaki isimlerden kimlerin Kars Belediye Başkanlığı’na aday olmasını istersiniz?” sorusu yöneltildiğinde yine Ayhan Bilgen’in isminin öne çıktığı görüldü. Ayhan Bilgen yüzde 26,6 ile büyük bir farkla diğer isimlerin önünde yer aldı.

Anketteki diğer sorular ve yanıtları şu şekilde;