Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Ses Partisi Genel Başkanı Bilgen: Yüksek faiz politikası tehlikeli noktaya dayandı

Ses Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen Partisinin Genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. ”Türkiye ekonomisinde finans politikalarıyla, para politikası araçlarıyla çözülemeyecek ciddi bir yapısal sorun olduğunu ifade etti.

Bir dönem Özgür Gündem ve Evrensel gazetelerinde köşe yazarlığı yapan Ayhan Bilgen, sözlerine eski meslektaşlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü anarak başladı.

Bilgen 1970’li yıllarda gazetecilerin gördüğü ağır baskılar nedeniyle ”kutlama” yerine ”anma” ifadesini kullandığını belirtti.

Daha sonrasında ekonomi politikalarında yüksek faizin ortaya çıkaracağı sonuçlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ses Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, Mayıs seçimlerinden sonra Merkez Bankası’nın yüksek faizi tercih etmesi sonucu dünyada örneğine az rastlanır bir hızda faizlerin yükseldiğini ifade etti.

“Ekonomik sorunlar sadece para politikası araçlarıyla çözülemez”

Finansın yatırıma dönüşmediği ve sadece faizin yükseltilerek ülke ekonomisinin düzeltilemeyeceğini belirten Bilgen, artık Türkiye’de insanların yatırım riski almak yerine paralarını faize yatırdığını bu durumun üretime, ekonomiye ve piyasalara büyük bir tehdit olduğunu belirtti.

Daha sonra dünya gündemine  dair açıklamalarda bulunan Ayhan Bilgen, New York’ta bir Sinagog’un altında bulunan tüneller ile ilgili, ”Utanç vesikası üzerinden bir inanç topluluğunu yargılamak haksızlık olur. Fakat Sinagog altında ortaya çıkan manzara hem pedofili açısından hem de insan hakları açısından  utanç vericidir.” ifadelerini kullandı.

New York'un Brooklyn kentinde öğrencilerin ihbarı üzerine polisin baskın düzenlediği sinagog

Son olarak Hac ve Umre rehberlerinde Kürtçe’nin de kullanılmasıyla ilgili kararı  değerlendiren Bilgen; Bu durumun Orta Doğu barışı açısından olumlu bir sembolik adım olduğunu dile getirdi.

Taha Özbey- HaberDeğer

DİĞER VİDEOLAR