Param, 2023 yılını büyümeyle tamamladı

İSTANBUL (AA) – Param, 2023 finansal sonuçlarını ve 2024 hedeflerini açıkladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, bütünleşik finans sağlayıcısı Param, ParamKart ve ParamPOS ürünleriyle büyümeye devam ediyor. 2023 yılında ParamKart ile yapılan işlem adedi 60 milyon olurken, işlem hacmi 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 117 artarak 16,5 milyar lira oldu. ParamPOS'un 2023 yılındaki işlem hacmi 2022'ye […]

İSTANBUL (AA) – Param, 2023 finansal sonuçlarını ve 2024 hedeflerini açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, bütünleşik finans sağlayıcısı Param, ParamKart ve ParamPOS ürünleriyle büyümeye devam ediyor. 2023 yılında ParamKart ile yapılan işlem adedi 60 milyon olurken, işlem hacmi 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 117 artarak 16,5 milyar lira oldu.

ParamPOS'un 2023 yılındaki işlem hacmi 2022'ye göre yüzde 300 artarak 150 milyar liraya ulaştı. ParamPOS ile yapılan işlem adedi ise yüzde 81 artarak 199 milyon adet oldu. ParamPOS’tan yapılan tüm işlemlerin yüzde 27'si taksitli, yüzde 73'ü tek çekim olarak gerçekleşti. ParamPOS ile en çok harcama yapılan sektörler pazaryeri, sigorta ve market oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Param Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Emin Can Yılmaz, 2023 yılının Param için önemli bir gelişim ve ilerleme yılı olduğunu belirtti.

Stratejik şirket alımları ve akılcı yatırımlarıyla sektördeki konumlarını güçlendirirken, kullanıcılarının ve iş ortaklarının ihtiyaçlarını önceliklendirmeye devam ettiklerini aktaran Yılmaz, "2023 yılı başında, Hopi'ye 100 milyon dolarlık bir değerleme ile stratejik bir yatırım gerçekleştirdik. Hopi'nin 15 milyondan fazla kullanıcısına ve 300'den fazla perakende ortağına, Param'ın gelişmiş elektronik cüzdan ve ön ödemeli kart hizmetleri ile destek veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, yazılım şirketi Univera'yı ve onun iştiraki Univis'i satın alarak Param ailesine kattıklarını bildirerek, Univera ve Univis ile satış, servis ve lojistik süreçlerinin yönetebileceği yazılımları tek platformda geliştirdiklerini, bu süreçlerin tamamen dijitalleşmesi için ihtiyaç duyulan tüm hizmetleri sağladıklarını kaydetti.

– "2023 yılını rekorlarla geride bıraktık"

2023'te izledikleri büyüme stratejisinin meyvelerini topladıklarını ifade eden Yılmaz, "ParamPOS'ta, 2022 yılına kıyasla yaklaşık dört katına çıkan bir işlem hacmine ulaşarak, 150 milyar liralık rekor bir işlem hacmine eriştik. Ortalama sepet tutarımız yüzde 111'lik bir artışla 722 liraya yükseldi. Yaklaşık 178 bin iş ortağımızla kurduğumuz güven ilişkisini, başarımızın en büyük kaynağı olarak görüyoruz. ParamKart kullanıcı sayımızdaki artışla birlikte 2023 yılı işlem hacmimiz 2022 yılına göre yüzde 117 artarak 16,5 milyar liraya ulaştı." bilgisini paylaştı.

Yılmaz, Avrupa pazarına odaklandıklarını ve bu pazarda yatırımlar yaparak, büyümeyi hedeflediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bütünleşik finans sağlayıcısı olarak finansal hizmetleri daha otomatize edilmiş ve entegre bir şekilde sunuyor, Avrupa'da da rekabette öne çıkmayı hedefliyoruz. Finansal teknoloji alanında Türkiye'nin öncüsü olarak sınırlar ötesine geçerek global bir oyuncu olma hedefimizi 2022'de Param UK'in İngiltere'deki kuruluşuyla somutlaştırmıştık. Bir sonraki adım olarak da Mart 2023'te Hollanda'da yeni şirketimizi hayata geçirdik. Avrupa'da büyüme yolculuğumuzu Hollanda ofisimizin ardından Çekya, Polonya, Romanya başta olmak üzere Orta ve Doğu Avrupa'da devam ettirmeyi hedefliyoruz. Öte yandan Avrupa'nın önde gelen 'Şimdi Al Sonra Öde' hizmetlerinden birini sunan Twisto'yu satın alarak sekiz farklı Avrupa ülkesinde operasyon yürütme yetkisi kazandık ve böylece hizmet ağımızı genişlettik. 2024'te de daha çok çabalayıp dünya markası olmaya yönelik adımlar atacağız."

– "2024’te yatırım turuna çıkacağız"

Mevcut yatırımcılarının güveninin kendileri için büyük motivasyon kaynağı olduğunu belirten Yılmaz, amaçlarının büyümelerine somut katkılar sunabilecek, değerlerine uygun kuruluşlardan yatırım almak olduğunu aktardı.

Şirket stratejilerine, hedeflerine katkı sağlayacak, değer katacak yatırımcılarla çalışmayı hedeflediklerine dikkati çeken Yılmaz, "Her ne kadar mevcut durumda unicorn statüsü için gereken değerlemeye ulaşmış olsak da unicorn olmak için 1 milyar doların üzerinde değerlemeyle yatırım almak gerekiyor. Biz de 1 milyar doların üzerinde bir değerlemeyle yatırım alarak bu statüyü resmileştirmek istiyoruz. Bu kapsamda 2024’te yatırım turuna çıkacağız. Hedefimiz 2027 yılına geldiğimizde 10 milyar dolar büyüklüğe ulaşarak decacorn olarak yurt dışında halka açılmak." açıklamasında bulundu.

Exit mobile version