Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Ehl-i Beyt Alimi Mir Kasım Erdem’den seçim öncesi alkışlanacak açıklama!

Ehl-i Beyt Alimi Mir Kasım Erdem, “Ehl-i Beyt Derneği olarak 20 yıldır siyasetten uzak durduk. Tarafsızız ve tarafsız da olmaya devam edeceğiz.” dedi. Erdem, etnik kimlik siyasetini de sert sözlerle eleştirdi.

Ehl-i Beyt Alimi Mir

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ne sayılı günler kala Ehl-i Beyt Alimi Mir Kasım Erdem’den dikkat çeken bir açıklama geldi.

Konuşmasında “Ben seçimlerin en başından itibaren bizim ağzımızdan çıkmayan hiçbir cümlenin bize mal edilmemesi gerektiğini söyledim.” diyen Erdem, Ehlibeyt Derneği olarak her zaman siyasete mesafeli olduklarını ve tarafsız kaldıklarını vurguladı.

Mir Kasım Erdem, sözlerine şöyle devam etti;

“Bizi bütün siyasi partiler gelir ziyaret eder. Biz de onlara doğrularını, yanlışlarını, tavsiyelerimizi söyleriz, dua ederiz ve giderler. Biz siyasi parti hariç bütün siyasi partiler de gelip bizi ziyaret ettiler.

“Seçim ehliyetli insanı seçmekle olur”

Elbette ki bu sistemde birini seçeceğiz ve o kişi bizi yönetecek. Kur’an’ın bize emri şudur ki ‘Ehli’ni seçin.’ Bizim hiçbir adayı belirleme pozisyonumuz yok. Bakın adaylara hangisi liyakatlidir, hangisi seni çamurdan kurtarır, hangisi idarecilik vasfına sahiptir, hangisinin sabıkası temizdir, hangisinin yolu düzgündür. Ona göre kendiniz karar verin. Biz bir şey diyemeyiz. Ben size sadece Kur’an’ın dediğini hatırlatıyorum.

Herkesin gözü var, aklı var. Bakıp ehil olanı, yetenekli, bilgili, idareci olanı belirleyecek ve bu şehrin başına koyacak. ‘Benim yakınım, benim akrabam, kardeşim, amca oğlum, arkadaşım, komşum’ diyerek seçim yapılmaz. Bu yanlış bir seçim. Seçim ehliyetli insanı seçmekle olur.”

“Kürt’e, Azeri’ye, Terekeme’ye, Yerli’ye sesleniyorum”

Kars’ın dünyanı yüzyıl gerisinde kaldığını anımsatan Mir Kasım Erdem, Kars şu anda gerçekten 21. yüzyılı yaşamıyor. Hala çamurun içerisinde geziyoruz. Hala çok insanı davranışların olması gerektiği bir şehirde yaşamıyoruz. Bunun da sebebi hep yanlış insanları seçtiğimiz içindir. Bu olduğu müddetçe hiçbir şey olmaz bu şehre.

Kürt’e, Azeri’ye, Terekeme’ye, Yerli’ye, herkese sesleniyorum. Hiç kimse ‘Ben Kürdüm, Kürde oy vereceğim.’, ‘Ben Azeri’yim Azeri’ye oy vereceğim’ demesin. Bakın, hangisi adam gibi adamdır, hangisi liyakatlidir, hangisi gelip seni, beni bu şehrin çamurundan kurtarabilecek. Ona oy verin. Bu Kur’an’ın emridir bize.” diye konuştu.

“Tarafsızız ve tarafsız olmaya devam edeceğiz”

Ehl-i Beyt Derneği olarak 20 yıldır siyasetten uzak durduklarını burgulayan Erdem, “Tarafsızız ve tarafsız da olmaya devam edeceğiz. Sadece bizim herkese bir duamız olur. Anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az. Arife tarif gerekmez.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.