Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

TAM 3. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi Tamamlandı

Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nin (TAM) Antalya’nın Kaş ilçesinde düzenlenen 3. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, 3 gün süren yoğun bir programın ardından tamamlandı.

Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nin (TAM)

Kaş Kültür Evi’nde düzenlenen programın açılışına Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan’ın yanı sıra Türkiye’den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda bilim insanı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, açılış ve selamlama konuşmalarıyla devam etti.

Ardından da davetli konuşmacılar Prof. Dr. Cem Pekman, Prof. Dr. Ali Poyraz Gürson ve Prof. Dr. İdil Sayımer tarafından sunumlar yapıldı.

Kongrede iki günde yüzyüze ve online oturumlarda 76 bilim insanı tarafından sosyal bilimlerin çeşitli alanlarında toplam 56 bildiri sunuldu.

Kongreye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Toplumsal Araştırmalar Merkezi Genel Direktörü Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da kongreye Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, Pakistan ve Kazakistan gibi pek çok ülkeden bilim insanının katıldığını belirtti.

Kongrenin üç gün boyunca dolu dolu sürdüğünü kaydeden Prof. Dr. Yılmaz, “Kongre boyunca 76 bilim insanı 56 bildiri sundu. Emeği geçen herkese ve katılım gösterenlere teşekkür ediyorum. Umuyorum ülkemiz için ve yeni yetişmekte olan akademisyenler için bir ekol olur. Türkçe’nin bilim dili olması ve bilimsel alana katkı sunabilme doğrultusunda arzu ettiğimiz hedeflerimize ulaşırız.” ifadelerini kullandı.

Kongre katılımcılarından Esra Kayapınar ise şunları kaydetti:

“Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen kongrede yer almaktan büyük keyif aldım. Alanında uzman birçok hocamla beraber olmanın heyecanı içerisindeyim. Aynı zamanda burada olmaktan büyük keyif duyuyorum. Teşekkür ederim.”

19 Mayıs Pazar günü ise Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 105. yılı münasebetiyle belgesel gösterimi, söyleşi ve konser programı yapıldı.