Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

AK Partili Korkuta, TBMM’de Avrupa’da sağın yükselişine dikkat çekti

“Artan yabancı düşmanlığı, ekonomik krizle birlikte dışa kapalı Avrupa politikalarına yol açabilir.”

"Artan yabancı düşmanlığı, ekonomik

AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, TBMM Genel Kurulunda Avrupa’da aşırı sağın yükselişi üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu.

Avrupa Parlamentosu seçimlerinin en dikkat çeken unsurlardan birinin aşırı sağın yükselişi olduğunu vurgulayan Korkutata, AP’de yeni dönemde olacak muhtemel tartışmaları şöyle sıraladı:

1. AB’nin Bütünlüğü: ulusal egemenlik haklarının AB kurumlarına devredilmesi ile ortaya çıkan, federal yapıda bir AB yerine, “ulusal düzeyde karar almanın güçlü olduğu bir AB bütünleşmesini” tercih ettikleri,

2. Dış Politika: Fikir ayrılıkları sonucu karar alma süreçlerindeki zorluklar nedeniyle AB’nin uluslararası alandaki aktörlük konumunun sorgulanır hale gelebileceği, 

3. İklim: AB’nin iddialı iklim politikalarını kabul etmekte zorlanabileceği,

4. Göç: Sıkı göç politikaları ile birbirinden ayrışan ve uyumlu olmayan bir dış ve güvenlik politikası görülme ihtimalinin olacağı,

5. Genişleme: AB’nin genişlemesine mesafeli olan bu siyasi grupların, Türkiye’nin olası AB üyeliğine bakışlarının da olumsuz olduğu görülmektedir.  

6. Yabancı Düşmanlığı: Aşırı sağın yükselişi tüm Avrupa kıtasında islamofobia, insan hakları vedemokrasi konusundaki kaygılarımızı artırmaktadır.”

Korkuta, artan yabancı düşmanlığının ekonomik krizle birlikte dışa kapalı Avrupa politikalarına da yol açabileceğini belirtti.