Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql-temptable-5d6-22031b-1002d5.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/haberdeger.com/public_html/wp-includes/class-wpdb.php on line 2349
Hakkari'de dağcılar Sümbül Dağı tırmanışını tamamladı | Haber Değer
Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler

Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql-temptable-5d6-22031b-1002de.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/haberdeger.com/public_html/wp-includes/class-wpdb.php on line 2349
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Hakkari'de dağcılar Sümbül Dağı tırmanışını tamamladı

HAKKARİ (AA) – Hakkari'de

HAKKARİ (AA) – Hakkari'de dağcılar, kentin tanıtımına katkı sunmak amacıyla 3 bin 487 rakımlı Sümbül Dağı'na yaptıkları tırmanışı tamamladı.

Hakkari Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneğinin organize ettiği etkinlik kapsamında 3 dağcı, Depin mevkisinde bir araya gelerek Sümbül Dağı'na tırmanış gerçekleştirdi.

Yaklaşık 2 gün süren tırmanışın ardından zirveye ulaşan dağcılar, burada bir süre bekledikten sonra inişe geçti.

CİSAD üyesi Mazlum Tekçe, gazetecilere, dernek olarak her yıl düzenledikleri geleneksel Sümbül Dağı zirve tırmanışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tekçe, "20 Haziran'da Depin bölgesinden tırmanışa başlayıp 2 bin 720 rakımda bulunan Sümbül mağarasında konakladık. 21 Haziran'da da tekrar yola çıkarak zirveye ulaştık. Bizi destekleyen herkese teşekkür ediyoruz. Güzel bir tırmanış oldu. Kentin tanıtımı için bu tür etkinlikleri yapıyoruz." diye konuştu.