Haber Değer 4 yaşında!

Bugün dijitalleşmenin sunduğu olanaklar sayesinde bir haber mecrası kurmak gerçekten çok kolay. İnternet sitesi açmanız ve sosyal medyada hesap oluşturmanız gazeteci olduğunuzu iddia etmeniz için yeterli. Haber de çok ucuz. Hatta bedava! Başka bir mecradan haberi aşırıp kendi haber mecranızı güncel tutabilirsiniz. Hiçbir ahlaki kaygı gütmeden, şahsi çıkarlarınız doğrultusunda bu mecralarda birilerini itibarsızlaştırabilir, hedef gösterebilirsiniz. […]

Bugün dijitalleşmenin sunduğu olanaklar sayesinde bir haber mecrası kurmak gerçekten çok kolay. İnternet sitesi açmanız ve sosyal medyada hesap oluşturmanız gazeteci olduğunuzu iddia etmeniz için yeterli.

Haber de çok ucuz. Hatta bedava! Başka bir mecradan haberi aşırıp kendi haber mecranızı güncel tutabilirsiniz. Hiçbir ahlaki kaygı gütmeden, şahsi çıkarlarınız doğrultusunda bu mecralarda birilerini itibarsızlaştırabilir, hedef gösterebilirsiniz. Ya da tam tersi yine menfaatleriniz doğrultusunda bir yolsuzun, bir hırsızın dünyanın en namuslu insanı olduğuna toplumu inandırabilirsiniz.

Maalesef günümüzde internet ve sosyal medya bu tür mecralarla dolu…

Toplum, dijital bir çöplükte hakikat kırıntıları arıyor. Gerçek bilgiye, doğru habere hiç olmadığı kadar ihtiyaç duyuyor.

Böyle bir ortamda zor olan ise her koşulda kamu yararını gözetmek, daima hakikatin peşinde olmak ve hakikati topluma ulaştırmaktır. İşte kalıcı olmanın, okurun gönlünde taht kurmanın tek yolu bu!

Haber Değer, 2020’nin haziran ayında tam da bu kaygılarla yola çıktı. Geçen 4 yılda yayın coğrafyasına daima ayna tuttu. Bağımsız ve ilkeli bir duruşla bugünlere geldi. 4 yıl önce iki kişinin toprağa attığı tohum, bugün okurlarıyla, yazarlarıyla kocaman bir ağaç oldu.

Şimdi 4. yaşımızı kutlarken bizi bugünlere taşıyan okurlarımıza teşekkürü bir borç biliyoruz.

Haber Değer’in sahibi sizsiniz. Biz sizinle güçlüyüz.

Hep birlikte nice yıllara…

Exit mobile version