Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

İlham Aliyev’den İran’ın yeni cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’a davet

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İran İslam Cumhuriyeti’nin yeni seçilen Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’a tebrik mektubu gönderdi ve Pezeşkiyan’ı Azerbaycan’a davet etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev,

İran’da İbrahim Reisi’nin 19 Mayıs’ta geçirdiği helikopter kazası sonucu vefat etmesi üzerine yapılan 14’üncü dönem cumhurbaşkanı seçimini reformcu aday Mesud Pezeşkiyan kazandı.

İran’ın yeni cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan

Seçimin ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Pezeşkiyan’a tebrik mektubu gönderdi.

İranlı meslektaşını yeni göreve seçilmesinden dolayı yürekten tebrik eden Aliyev, Azerbaycan ile İran arasında ortak dini ve kültürel kökler, dostluk ve kardeşlik gibi sağlam temeller üzerine kurulu ilişkilere büyük önem verdiğini belirtti.

Aliyev, “Bugün karşılıklı saygı ve iyi komşuluğa dayanan Azerbaycan-İran ilişkilerinin gelecekte gelişmesi yönünde varılan anlaşmalar, hayata geçirilen ortak projeler ülkelerimizin refahına, bölgenin sürdürülebilir kalkınmasına ve güvenliğine hizmet etmektedir. Eminim ki, ortak çabalarımızla Azerbaycan ile İran arasında halklarımızın ve ülkelerimizin çıkarları doğrultusunda geleneksel dostluk ilişkilerinin daha da güçlendirilmesini ve karşılıklı yarar sağlayan işbirliğinin genişletilmesini sağlayacağız.” dedi.

Aliyev, ikili işbirliğinin gelişme umutları hakkında fikir alışverişinde bulunmak üzere Mesud Pezeşkian’ı Azerbaycan’ı ziyarete davet etti.

Kaynak: AZERTAC