Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Atıf Özbey

Tarih kokan bir parlamento ve siyasette “akıl tutulması”

15 Ağustos’ta Filistin Devlet Başkanı Sn. Mahmud Abbas’ınTBMM kürsüsünde konuşmaya davet edilmesi ABD ve Siyonist İsrail’e tokat gibi bir cevap oldu.
TBMM Başkanı Sn. ⁦Numan Kurtulmuş’un ve Sn. Abbas’ın konuşmaları tüm insanlığın gönlüne gerçekten su serpti.

Bütün siyasi parti gruplarının ve Sn. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, hükümet üyelerinin, Meclis dışı parti liderlerinin, büyükelçilerin, eski TBMM başkanlarının, eski başbakanların ve basının tümü localarda kendilerine ayrılan yerlerde yerlerini aldılar.

Sn. Meclis Başkanı, Sn. Cumhurbaşkanı ve katılımcıların tümü defalarca ayakta Sn. Abbas’ı alkışladılar. Sn. Abbas’ın “Kendi kadromla Gazze’ye yürüyeceğim. Bedeli ne olursa olsun! Bizim kanımız Filistinli bebeklerin kanından daha değerli değildir.” şeklindeki sözleri şehit İsmail Heniyye’i büyük cihad komutanı olarak ilan etmesi ve ruhuna fatiha okutması, herkesi gururlandırdı ve gözyaşlarına boğdu.

Parlemento muhabiri olarak, Meclis’te görev yapan bir gazeteci olarak oldukça gururlandım. Böylesine etkin ve tarih kokan bir parlementoya sahip olduğumuz için Allah’a şükür ettim.

Hapisteki Milletvekili Can Atalay için muhalefetin bir gün sonraya  TBMM Genel Kurulu’nu olağanüstü toplantıya çağırması bilinçli veya bilinçsiz bir sabotaj oldu.

Oldukça tartışmalı olan bu konuyu, Filistin meselesinin Genel Kurul’da tartışıldığı günün arkasına getirmek büyük bir hata oldu!

Buna siyasette “akıl tutulması” deriz.

Allah’ın günleri çoktur. Bu müzakereler başka bir zaman yapılabilirdi. Alel acele yapılınca, millet olarak hepimizi üzdü.

Müessif konuşmayı yapan da yumruk atıp kan dökülmesini sağlayan da kavgaya karışanlarda da çok ayıp işlediler.

Hele Anadolumuzda bir gelenek var: Kavganın arasına bir kadın girdi mi sıkılmış yumruklar hemen iniverir.

Araya giren kadın vekillerin yumruklardan nasiplerini almaları da ayıpların en büyüğü oldu.

Bu arada sağlık problemlerine rağmen Genel Kurul’a gelip yatıştırıcı konuşma gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Sn. Özgür Özel’i tebrik ediyorum.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER