AK Parti Bingöl Milletvekili Korkutata’dan “23. Yıl” kutlama mesajı

“Bugün geldiğimiz noktada, Partimizin temsil ettiği muhafazakâr demokrat siyaset, ülkemizin geleceğini şekillendirecek en güçlü siyasi hareket olmaya devam edecektir.”

"Bugün geldiğimiz noktada, Partimizin

AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, partisinin 23. kuruluş yıl dönümünü yayımladığı bir mesajla kutladı.

Korkutata, “Demokrasi ve Değişimin Öncüsü Olmanın Gururu ile 23 Yıl!” başlıklı mesajında şu ifadeleri kullandı:

Adalet ve Kalkınma Partisi olarak, 14 Ağustos 2001’de kurulduğumuz günden bu yana Türkiye’nin kalkınma ve büyüme yolculuğuna liderlik eden, milletimizin bağrından çıkan liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde milletimizin güveni ve desteğiyle siyasetin merkezinde yer aldık.

Cumhurbaşkanımızın kararlı liderliği ile birleşen bütünleşen ve büyüyen Partimiz, Türkiye’yi ekonomik, siyasi ve sosyal alanlarda bir dünya gücü haline getirmiştir. Her zorlu süreçte milletinin yanında durmuş, milli iradenin en güçlü savunucusu Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, milletimizin güvenine layık bir şekilde Türkiye’nin geleceğine ışık tutan projelere imza atmıştır.

Partimiz, muhafazakâr-demokrat kimliği ile Türkiye’nin en büyük demokratikleşme ve değişim sürecini başlatarak, girdiğimiz tüm seçimlerden başarıyla çıkmıştır.

Türkiye’nin sosyo-kültürel dinamiklerini gözeten, demokrasiyi güçlendiren, özgürlükleri genişleten ve toplumsal barışı önceleyen çözümler üretmiştir. Sadece ülkemizde değil, bölgemizde de örnek teşkil eden bir ilham kaynağı olan partimiz her zaman uzlaşma kültürünü temel almış, toplumsal farklılıkları bir zenginlik olarak görerek demokrasinin çoğulculuk üzerine inşa edilmesini savunmuştur. Bu siyaset anlayışı, Türk siyasetini normalleştiren, toplumsal gerilimleri azaltan ve halkımızın iradesini her şeyin üzerinde tutan bir karakter taşıma özelliği ile mevcut partilerden ayrışmış ve milletimizin bağrında kendine yer edinmiştir.

Partimiz, geçen 23 yıl boyunca, milletimizin ihtiyaçlarına duyarlı, ilkeli ve gerçekçi bir siyaset anlayışıyla hareket etmiş reformcu ve kucaklayıcı siyaseti ile Türkiye’yi her alanda daha ileriye taşımak için çalışmış ve çalışmaya devam edecektir.

Bugün geldiğimiz noktada, Partimizin temsil ettiği muhafazakâr demokrat siyaset, ülkemizin geleceğini şekillendirecek en güçlü siyasi hareket olmaya devam edecektir.

Bu özel günümüzde, başta liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bize inanan ve güvenen milletimize en içten teşekkürlerimizi sunuyorum. Birlik ve beraberlik içinde nice yıllara!”