Atıf Özbey: Kars, Ardahan, Iğdır’ın siyasi bilinci Türkiye siyasetinin çok üstünde!

“Ankara’nın Kars, Ardahan ve Iğdır’dan öğrenecek çok şeyi var. ‘SERKA’ olarak tarif ettiğimiz bölge, demografik yapı itibarıyla daha çok İskandinav ülkelerini anımsatıyor. Son yerel seçimlerde Ardahan’da CHP, Kars’ta MHP, Iğdır’da ise DEM Parti kazandı. Milletvekili dağılımlarına da baktığımızda her partinin vekili olduğunu görüyoruz. Bölgenin Türkiye siyasetinin çok üstünde bir siyasi bilinci var.”

Türkiye’nin Sesi Altınçağ Partisi (SES Parti) Genel Başkan Yardımcısı Atıf Özbey, Kars Ardahan Iğdır (KAI) Dernekler Federasyonu tarafından Ankara’da düzenlenen yöresel ürünler ve kültür festivaline katıldı.

Burada festivale ilişkin görüşlerini Serhat Haber Gazetesi’ne değerlendiren Atıf Özbey, bölgenin kültürünün Ankara’ya taşınmasının önemine değinerek, “Kars’ın, Iğdır’ın, Ardahan’ın nüfusunun birkaç katı Ankara’da yaşıyor. Tüm o insanlar burada hasret gideriyorlar. Şu anda bu ekonomik krizde memlekete gitmenin maddi külfeti çok yüksek. Federasyonumuz Kars’ı, Iğdır’ı, Ardahan’ı Ankara’ya getirip hem Türkiye’ye tanıtıyor hem de hemşerileri buluşturuyor.” diye konuştu.

“Bölgenin siyasi bilinci Türkiye’nin çok üstünde”

Bölgenin tarihi, kültürel ve demografik zenginliğine de dikkat çeken Özbey, “Siyaset ve insanlık açısından Ankara’nın bize katacağı çok şey olduğu gibi Ankara’nın da Kars, Ardahan ve Iğdır’dan öğrenecek çok şeyi var. ‘SERKA’ olarak tarif ettiğimiz bölge demografik yapı itibarıyla daha çok İskandinav ülkelerini anımsatıyor. Son yerel seçimlere bakalım. Ardahan’da CHP, Kars’ta MHP, Iğdır’da ise DEM Parti kazandı. Milletvekili dağılımlarına da baktığımızda her partinin vekili olduğunu görüyoruz. Bölgenin Türkiye siyasetinin çok üstünde bir siyasi bilinci var. Bütün görüşlerin temsilcileri var bizde.” İfadelerini kullandı.

“Esasen Türkiye Kars’tır” diyen Atıf Özbey, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kars’ta Azeriler, Yerliler, Terekemeler, Kürtler var. Kahir ekseriyetimiz Müslüman ama Hristiyanlar, Malakanlar da yaşıyor bu şehirde. Kars’ımızda Şii, Hanefi, Şafi mezhepleri var. Kars, Türkiye’nin ortalamasıdır. Kafkasya’dan Anadolu’ya göçler yaşanırken gelenlerin her biri temsilcisini Kars’ta bırakmış. Amasya, Yozgat, Tokat, Aksaray gibi illerimizde yaşayanların kökenleri Kars’a dayanıyor. ‘Karslı’ soyadlarını taşıyorlar.”

Kars’ın tarihi misyonunun, Ani Antik Kenti’nin, Ebul Hasan Harakani Hazretlerinin, Kars Kalesi’nin ve şehirdeki tescilli tarihi mekanların Türkiye’ye tanıtılmasının büyük taşıdığına dikkat çeken Özbey, bu noktada Kars, Ardahan Iğdır (KAI) Dernekler Federasyonu Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım ve yönetiminin büyük bir başarı ortaya koyduğunu vurguladı.

Başkan Yıldırım’ın, parti, etnik yapı ve inanç fark etmeksizin herkese destek olduğunun altını çizen Atıf Özbey, Yıldırım ve ekibini kutlayarak sözlerini noktaladı.

Exit mobile version