Korkutata, yerel seçimlerden sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na toplam 86 şikâyet ve ihbar başvurusu yapıldığını ifade ederek, yapılan denetimler sonucunda 674 işçinin sendikal haklarının engellendiği, 728 işçinin siyasi görüşleri nedeniyle ayrımcılığa uğradığı, 2 bin 20 işçinin de toplu şekilde işten çıkarıldığının tespit edildiğini vurguladı.
“Bu hukuksuzluklar nedeniyle 28 milyon 276 bin TL idari para cezası kesildi ve hukuki süreçler başlatıldı” diyen Korkutata, işçi haklarını ihlal eden belediyelere karşı gereken adımların atılacağını söyledi.
İşçi alacakları ödenmiyor
Belediyelerde Toplu İş Sözleşmesi (TİS) hükümlerinin uygulanmadığını tespit ettiklerini belirten Korkutata, “151 milyon TL işçi alacağı ödenmiş olmasına rağmen, bazı belediyeler ödeme yapmaktan kaçınıyor. Bu belediyelere yönelik 81 milyon TL işçi alacağı için gerekli işlemler başlatıldı” dedi. Suç unsuru bulunan uygulamalar için Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurularının yapıldığını da ekledi.
“İşçiye yapılan bu adaletsizliği kabul etmiyoruz”
Belediye yönetimlerinin göreve gelir gelmez işçilerin ekmeğine göz diktiğini savunan Korkutata, muhalefeti ideolojik hesaplaşma yapmakla suçladı. “İşçinin hakkını savunmak, sosyal adaleti tesis etmek Hükümetimizin temel misyonudur. İşçinin ekmeği siyasetin malzemesi yapılamaz!” diyerek AK Parti’nin işçi haklarını savunmaya kararlı olduğunu vurguladı.
Korkutata, konuşmasının sonunda muhalefet partilerine çağrıda bulunarak, işçinin hakkı üzerinden siyaset yapılmaması gerektiğini söyledi ve sözlerini şöyle noktaladı:
“Belediyeleri ideolojik hesaplaşma merkezi olmaktan çıkaralım. Hep birlikte işçi kardeşlerimizin haklarını savunalım. AK Parti olarak işçinin hakkını korumak bizim boynumuzun borcudur.”