Türkiye’nin Sesi Altınçağ Partisi (SES Partisi) Genel Başkanı Atıf Özbey, sosyal medya hesabından Suriye’de yaşanan son gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Özbey, Suriye Cumhurbaşkanı Sayın Ahmed eş-Şara ile SDG (Suriye Demokratik Güçleri) arasında yapılan anlaşmayı değerlendirdi ve bu gelişmenin sadece Suriye’nin iç barışı için değil, Ortadoğu coğrafyasının geneli ve Türkiye açısından da son derece olumlu bir adım olduğunu vurguladı.
Özbey, “Bu antlaşmanın, Kuzey Suriye’deki Kürt oluşumları açısından bir ‘teslimiyet’ olduğu savı tamamen yalandan ibarettir. Bu dezenformasyon haberinin devletin resmi kanalı TRT tarafından yapılmış olması tüm vicdanları yaralamıştır. Suriye’de yaşayan Kürt toplumu, bu antlaşma ile kurucu unsur olarak kabul edilmiş ve haklarının da anayasal güvence altına alınacağı teyit edilmiştir.” dedi.
“Öcalan’ın Çağrısı Kuzey Suriye’deki Kürtler Tarafından da Desteklendi”
Ayrıca Abdullah Öcalan’ın PKK’ya “silah bırakın, kendinizi feshedin ve federasyon fikrinden vazgeçin” çağrısının, Kuzey Suriye’deki Kürtler tarafından da desteklendiğini belirten Özbey, “Böylece Türkiye’nin milli güvenliğini tehdit eden yapılanmalar ortadan kalkacaktır. Kürt oluşumların Şam yönetimiyle entegrasyonu, devrik rejimin ayaklanma teşebbüslerini de daha kolay bir şekilde bertaraf edecektir. Yeni Suriye’nin adı da Türkiye’deki bir kısım çevrelerin istediği gibi “Suriye Arap Cumhuriyeti” değil, Suriye Devleti olacaktır.” diye konuştu.
Son olarak, son dönemde sergiledikleri demokratik duruş nedeniyle Orhan Miroğlu ve Mehmet Metiner’i tebrik eden Atıf Özbey, demokratik değerler ve barış için gösterilen çabaların önemine vurgu yaptı.