Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Atıf Özbey

Geç kaldık ey insanlık!

HAMAS lideri muhterem İsmail Haniye’nin, Siyonist İsrail tarafından İran’da şehit edilmesi, Filistin-İsrail savaşında yeni bir dönemi başlattı.

İran bu suikastin ardından İsrail’i bu sefer çok ağır bir şekilde vuracağını, başta dini lider Ali Hamaney olmak üzere yeni seçilen Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Genelkurmay Başkanı ve daha birçok üst düzey yetkili ağzıyla duyurdu.

Şehit İsmail Heniyye

İran’ın bu açıklamasına, Yemen, Lübnan Hizbullahı, Irak ve Suriye’deki gruplardan kuvvetli destek açıklamaları peş peşe geldi.

Hizbullah lideri Seyid Hasan Nasrullah, El-Cezire tarafından canlı olarak yayınlanan konuşmasındaİsrail‘i mutlaka yok edeceğiz. Hemen harekete geçmeyişimizin ana sebebi, psikolojik olarak İsrail’i cezalandırmaktır.” ifadesinde bulundu.

Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan da İsrail’i çok sert ifadelerle eleştirdi. Dışişleri Bakanı Sn. Hakan, Fidan ABD’yi kastederek İsrail’in tasmasını elinde tutanları uyarıyoruz.” diye konuştu.

Arap devletleri ve Rusya başta olmak üzere birçok ülke ciddi tepkiler gösterdiler. İslam İşbirliği Teşkilatı da kınama mesajlarına yeni bir tanesini ekledi.

Mısır ve Katar açıklamalarda bulunarak, ABD ile birlikte ateşkes gerçekleştireceklerini duyurdular. Bu arada HAMAS, şehit Haniye’nin yerine, İsrail’in en nefret ettiği şahsı, Yahya Sinvar’ı seçti.

Tüm bu açıklamalar ve tavırlar bir kez daha beyhude gayretler oldu. Siyonist İsrail Muhterem Haniye’yi şehit ettiği gün dahil olmak üzere Gazze’de gerçekleştirdiği soykırımın dozajını artırarak devam ediyor.

ABD ise İsrail’e 3,5 milyar dolar ek destek paketini açıkladı. İslam dünyasının bu açıklamaların İsrail’i bu soykırımdam vazgeçirmeyeceğini net bir şekilde ortaya koyuyor.

Gazze’nin 2,3 milyon mazlum halkı artık yorgun ve bitkindir. Bu mazlum halk Gazze’yi soykırım pahasına terk etmiyor ve etmeyecektir.

Ancak biz İslam dünyası olarak başımızı kuma gömmekte ısrarlıyız. Siyonist İsrail bayrağında iki hat var. Üstteki Nil’i, alttaki ise Fırat’ı temsil ediyor). Türkiye başta olmak üzere birçok Müslüman ülkenin toprakları Nil ve Fırat’ın arasındadır (arz-ı mevud).

Bu Siyonist plan hepimizin milli güvenliğini derinden tehdit etmiyor mu?
İsrail şimdiden Lübnan’ı, Suriye’yi, Irak’ı neredeyse her gün havadan bombalıyor. Gazze düştükten sonra, sıranın tek tek bize geleceğine inanmıyor muyuz?
Yoksa çok sevdiğimiz ABD’ye mi güveniyoruz?

Heyhat ki heyhat..!

75 yıldır gözlerimizin önünde doğranan, tecavüz edilen, kanı içilen, açıklıktan ölen, Filistinliler, Gazzeliler insan değil mi?
Bizim din kardeşlerimiz değil mi?
Kanımızı taşımıyorlarmı mı? Cenab-ı Allah’ın;
وَمَا لَكُمْ لَا تُقَاتِلُونَ ف۪ي سَب۪يلِ اللّٰهِ وَالْمُسْتَضْعَف۪ينَ مِنَ الرِّجَالِ وَالنِّسَٓاءِ وَالْوِلْدَانِ الَّذ۪ينَ يَقُولُونَ رَبَّنَٓا اَخْرِجْنَا مِنْ هٰذِهِ الْقَرْيَةِ الظَّالِمِ اَهْلُهَاۚ وَاجْعَلْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ وَلِيًّاۚ وَاجْعَلْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ نَص۪يرًاۜ

Ey Rabbimiz, bizleri, idarecileri baskı, zulüm ve işkence yapan bu memleketten çıkar, özgürlüğümüze kavuştur, bize tarafından idareciler, sahipler, koruyucular gönder, bize katından yardım edenler yolla” diye yalvarıp duran, temel hak ve hürriyetleri kısıtlanmış, baskıcı, zâlim idareler altında ezilen çaresiz erkeklerin, kadınların ve çocukların kurtarılması uğrunda, Allah yolunda, İslâm uğrunda ordular yola çıkarmıyor, savaşmıyorsunuz?
(Nisa Suresi: 75 ayet). ilahi emrine kulaklarımız niçin kapatıyoruz?

Bu açık ilahi emri görmemezlikten gelen insanlık ve özellikle İslam alemi bu kandan en az siyonist İsrail kadar sorumludur. Tekrarlıyorum, yapmamız gerekenleri yapmadığımız için Allah’ın ve insanlığın önünde, en az Siyonistler kadar sorumluyuz. Geç kaldık ey insanlık!
Geç kaldık ey Müslüman kardeşlerim!

Büyük bir musibet ve felaketlerle karşılaşacağımızdan şüpheniz olmasın. Sıra bize geldiğinde, bize de bir el uzanmayacaktır. Çünkü biz Filistinli, Gazzeli için hatta kendimiz için yapmamız gerekeni yapmadık.

Siyonist İsrail ve ABD’den merhamet bekledik.

Vesselam!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER