Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Bülent Ecevit’e ‘Karaoğlan’ lakabını takan Şaşo Hala ve Rahşan Hanım ile yıllarca süren küslük

Türk siyasi tarihine damga vuran isimlerden eski Başbakan Bülent Ecevit’in vefatının üzerinden bugün tam 14 yıl geçti. 5 Kasım 2006’da hayata veda eden ve 81 yıllık ömrünün 50 yılını aktif siyasetin içerisinde geçiren Ecevit, Türkiye’nin hafızasında Karslı ‘Şaşo Hala’nın taktığı ‘Karaoğlan’ lakabıyla yer edindi. İşte Bülent Ecevit’in Karaoğlan lakabını almasının ve Şaşo Hala’nın Rahşan Hanımla yıllarca süren küslüğünün hikayesi…

Türk siyasi tarihine damga

Bülent Ecevit, 1972‘de CHP Genel Başkanı seçildikten sonra ilk gezilerinden bir tanesini Kars‘a gerçekleştirir ve o dönemde CHP Susuz İlçe Başkanı olan yakın dostu Aydın Yarkadaş‘a misafir olur.

Aydın Yarkadaş‘ın eşi Şahzade Şahin (bölgede Şaşo Hala olarak da bilinir) ise o dönemde CHP Kadın kollarında görevlidir ve aile içerisindeki en koyu CHP‘lidir.

Gözleri kapıda evlerine gelecek olan misafiri bekleyen Şahzade Şahin, Ecevit‘i görür görmez boynuna sarılır ve Kars ağzıyla “Kurtar bizi bu dertlerden ay Garaoğlan” der.

Tabi bu olaya o sırada Ecevit‘i takip eden gazeteciler de şahitlik eder ve ertesi günün manşetlerini, “Bir kadın Ecevit’e Karaoğlan dedi ve boynuna sarıldı” sözleri süsler.

Şahzade Şahin

ŞAHZADE HANIM İLE RAHŞAN HANIM ARASINDA YAŞANAN POLEMİK

Ailenin Ecevit ile olan ilişkisi bundan sonra da yakın olarak sürer. Şahzade Şahin‘in oğlu Rasim, 1975 yılında bir grup tarafından öldürülünce Bülent Ecevit, Şahzade Hanım ile diğer oğlu Tuncer‘i korumak adına Ankara‘ya getirir.

Burada aynı zamanda Ulus Gazetesi‘nin matbaasında iş verilir. Ancak Şahzade Hanım‘ın matbaadaki görevi Rahşan Ecevit ile tartışmasından dolayı kısa sürer.

Bir gün, Rahşan Hanım ile Bülent Ecevit arasında bir gerilim yaşanır. Rahşan Hanım sesini biraz yükseltince, Şahzade Şahin bundan rahatsız olur ve Bülent Ecevit gittikten sonra Rahşan Hanım’a tepki gösterir. Aralarındaki tartışma büyüyünce de Şahzade Hanım paltosunu alıp matbaayı terk eder.

1 hafta sonra Bülent Ecevit matbaaya gelince, “Şaşo Hala nerede?” diye sorar. Partililer de olan biteni bir bir anlatır. Ecevit bunun üzerine Rahşan Hanım’a “Şaşo Hala’yı kırmayın, barışın” der.

Rahşan Hanım bu sözün ardından Şahzade Hanım‘ın evine gelir ve barışmak ister. Hatta boynundaki kolyeyi de hediye etmek ister. Ancak Şahzade Hanım bu hediyeyi kabul etmez veBiz Kars’a döneceğiz” der.

Bu olaydan sonra memleketine geri gelen Şahzade Hanım ile Rahşan Hanım arasındaki kırgınlık, Bülent Ecevit‘in vefatına kadar devam eder.

Bülent Ecevit, Şahzade Hanım‘a cenazesine katılmasını ve Kars’tan toprak getirerek mezara dökmesini vasiyet etmiştir. Bu vasiyeti yerine getirmek için cenazeye katılan Şahzade Hanım, o gün ayak üstü Rahşan Hanım ile kısa bir sohbet gerçekleştirmiştir.

Bülent Ecevit’in cenaze töreninden…

Bugün Türkiye‘nin tanınan gazeteci ve siyasetçilerinden Barış Yarkadaş‘ın da babaannesi olan Şahzade Hanım, Ecevit‘in vefatından yaklaşık 12 yıl sonra, Haziran 2018‘de hayata veda etmiş ve memleketi Kars Susuz‘a defnedilmiştir.

Barış Yarkadaş ve Şahzade Hanım…

Not: Bu hikaye Barış Yarkadaş’ın Habertürk’e verdiği bir röportajdan derlenmiştir.