Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars’ta koronavirüste son durum (21 Şubat 2021)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın illerdeki kısıtlamaların düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak belirlenen dört risk kademesine göre esnetileceği ya da genişletileceğini duyurmasının ardından, Kars’taki vaka sayıları ve aşılama çalışmalarının hangi aşamada olduğu da merak edilmeye başlandı. İşte Kars’ta koronavirüste son durum…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın

Kars‘ta 21 Şubat 2021 tarihi itibariyle toplam 16 bin 228 aşı yapıldı. Bunlardan 13 bin 184 kişiye sadece 1. doz aşı yapılırken, 3 bin 44 kişinin ise 2. doz aşıları da tamamlandı.

KARS’TAKİ VAKA ORANI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘nın son paylaştığı tabloya göre Kars‘ta, 8-14 Şubat 2021 tarihleri arasında vaka oranı 100 binde 17,79… Bu oran haftalık 51, günlük ise 7 vaka sayısına denk geliyor.

Bakan Koca‘nın paylaştığı tabloya göre Kars, en az vakanın görüldüğü iller arasında yer alıyor.

KARANTİNADAKİ KÖY SAYISI

Kars‘ta 22 Ocak‘ta karantinaya alınan Arpaçay Carcı köyü ile 1 Şubat‘ta karantinaya alınan Digor Bacalı köyünün karantinalarının sona ermesinin ardından uzun bir süre karantinada köy kalmamıştı.

Ancak Kars Valiliği, 18 Şubat 2021 Perşembe günü saat 21:00 itibariyle Selim‘e bağlı Yalnızçam köyünün karantina bölgesi ilan edildiğini açıklamıştı.

Şu anda Selim Yalnızçam köyünün dışında karantinada köy bulunmuyor.

VALİ ÖKSÜZ: VAKA SAYILARINDA YÜZDE 80’İN ÜZERİNDE AZALMA VAR

Öte yandan Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz de geçtiğimiz günlerde gazetecilere bir açıklama yapmış ve “Şehrimiz için %80’in üzerinde vakalarda azalma olduğunu söylemek mümkün” demişti.

Ancak Öksüz açıklamasında, vaka sayılarında azalma olduğu için vatandaşların rehavete kapılmaması gerektiğinin de özellikle altını çizmişti.