Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars bu manzarayı hak etmiyor! Vali Öksüz’ün açıklamasına rağmen…

Vali Türker Öksüz’ün Kars’taki metruk binalarla ilgili açıklamasının üzerinden 1 buçuk yıldan fazla zaman geçmiş olmasına rağmen, hala şehrin işlek caddelerinde kaderine terk edilmiş yapılara rastlanıyor.

Vali Türker Öksüz'ün Kars'taki

Haber: Ali Parim/ Bu metruk yapılar hem kötü alışkanlıkların yayılmasına zemin hazırlıyor hem de Baltık mimarisiyle öne çıkan şehrin görüntüsüne büyük zarar veriyor.

Söz konusu metruk yapılardan bir tanesi de şehrin en merkezi yerlerinden olan Atatürk Caddesinde bulunuyor. Serhat Kalkınma Ajansı’na (SERKA) çok yakın bir mesafede bulunan bu yapı, çevreden gelip geçen vatandaşları da rahatsız ediyor. Örneğin bu yapıya dair içler acısı bir görüntüyü sosyal medyada paylaşan İsmail Yıldız adlı vatandaş, şu sözlerle Vali Türker Öksüz‘e çağrıda bulundu;

Kars ilimize yakışmayan görüntü kirliliği ilimiz Atatürk caddesinde Serhat kalkınma ajansın yanı başında bulunan metruk yapının valimiz sayın Türker ÖKSÜZ ün el atmasını bekliyorum ve rica ediyorum”

VALİ ÖKSÜZ: BU SIKINTIYI İLİMİZİN GÜNDEMİNDEN ÇIKARMAK ZORUNDAYIZ

Kars Valisi Türker Öksüz, Mart 2019’da bir açıklama yaparak metruk binaların yıkılması gerekenlerinin yıkılması, yıkılması mümkün olmayanların ise giriş-çıkışlarında mutlaka önleyici tedbirler alınması gerektiğini söylemişti. Vali Öksüz, aynı zamanda açıklamasında, “bütün belediyelerimiz, özel idaremiz, kaymakamlıklarımıza hepsine sesleniyorum; metruk binalarla ilgili sıkıntıyı ilimiz gündeminden bir an önce çıkarmak zorundayız” demişti.