Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç müjdeyi verdi: Gündüzlü Engelsiz Yaşam Merkezi kuruluyor

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars’ta ‘Gündüzlü Engelsiz Yaşam Merkezi’ kurulacağı müjdesini verdiler.

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik

Ahmet Arslan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,Kars‘ımıza yeni bir proje; ‘Gündüzlü Engelsiz Yaşam Merkezi’ hayırlı olsun. Serhat Kalkınma Ajansı ve Özel İdarenin yanı sıra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sn. Zehra Zümrüt Selçuk‘un verdiği destek ile başlıyoruz. Bakanımıza ilgileri ve nezaketleri için teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi. 

Yunus Kılıç ise, Kars‘ta çok gerekli bir hizmeti vereceğine inandığımız ve eksikliğini hissettiğimiz ‘Gündüzlü Engelsiz Yaşam Merkezi’ için Vali Bey ile birlikte kolları sıvadık. SERKA, Özel İdare ve Aile, Sosyal Politikalar ve Çalışma Bakanı Sn. Zehra Zümrüt Selçuk‘un katkılarıyla hayata geçiriyoruz.” dedi. 

 4,5 Milyon TL maliyetli “Gündüzlü Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi” ile engellilere yönelik gündüzlü bakım, rehabilitasyon ve aile danışmanlığı hizmetlerinin sunulmasının planlanıyor.

Ayrıca bu merkezde yer alacak atölyeler ile engellilerin; eğitim, sosyal uyum ve beceri geliştirme alanlarına ciddi katkılar sağlanabileceği ve iş atölyeleri ile de istihdamda yer alma fırsatı bulabilecekleri düşünülüyor.

Gündüzlü Engelsiz Yaşam Merkezi Projesine, Serhat Kalkınma Ajansı ile Kars Valiliği İl Özel İdaresi tarafından destek veriliyor.

Ayrıca projenin kalan kısmının tamamlanması ve 2021 yılında başlanıp aynı yıl içinde bitirilmesi amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da 2 milyon TL‘lik destek verilmesi için ilgililere talimat verdi.