Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

DEM’in Kars vekili Koçyiğit’ten Ermeni diasporasını sevindirecek paylaşım

Daha önce Lübnan’da Ermeni Taşnak Partisi yönetimiyle görüşerek Karslı Kürt ve Türklerin atalarının kemiklerini sızlatan DEM Parti Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, şimdi de sözde “Soykırım günü” sayılan 24 Nisan’da skandal bir paylaşıma imza attı.

Daha önce Lübnan’da Ermeni

1915 olaylarını “soykırım” olarak niteleyen Koçyiğit,Bugün Ermeni Soykırımı’nın 109. yıldönümü. 24 Nisan 1915 ‘de başlayan ve bugüne kadar yüzleşilmediği içinde devam eden büyük acının yıl dönümü. Halklar mozaiği olan bu toprakları çoraklaştıran büyük felaketin başladığı gün. Acıların dinmesi ve adaletin sağlanması için yüzleşmek gerekir. Bu ülke halklarının bir arada eşit ve özgür olarak yaşaması için geçmiş acılar ile yüzleşmek gerekir. Soykırımda katledilen Ermeni halkını saygıyla anıyorum.” ifadelerini kullandı.

Koçyiğit, daha önce de DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğlulları Oruç ile birlikte Ermeni Taşnak Partisi üyeleriyle görüşmüştü.

Ermeni Taşnak çetelerinin Kars ve Digor’daki katliamları

30 Ekim 1918’de Mondros Mütarekesi’nin ardından Anadolu’da başlayan işgaller sürecinde Kars’ta Cenubi Garbi Kafkas Hükümeti kurulmuştu.

Nisan 1919’da hükümeti dağıtan İngilizlerErmeni Taşnak çetelerine bölgeyi teslim etmişti.

1918’den 1920 sonbaharına kadar Taşnak çeteleri, bölgedeki binlerce Müslüman Kürt ve Türk ahalinin namusuna tecavüz etmiş ve katliama girişmişti.

Çeteler, Digor’un 38 köyünü yağmalayıp talan etmişti.

Bölgedeki Kürt aşiretlerini yanına çekmek isteyen Taşnak çeteleri, yayınladıkları beyannamelerde Müslüman Türklere karşı Ermeni çeteleriyle Kürt aşiretlerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtseler de aşiretler bu durumu kabul etmemiş ve bu nedenle de katliama uğramışlardı.

Daha sonra Taşnak çetelerinin devamı niteliğindeki Asala terör örgütü, 1970 ve 80’li yıllarda 42 diplomatımızı şehit etmişti.