Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Sarıkamış’ta ‘Türkiye Afet Eğitim Yılı’ etkinliği: Vali Türker Öksüz vatandaşlara eğitim kiti hediye etti

İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılının ‘Türkiye Afet Eğitim Yılı’ ilan edilmesi nedeniyle, Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden olan Sarıkamış Kayak Merkezinde farkındalık faaliyeti düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 2021

AFAD, UMKE, JAK Timleri,  Kızılay ve AFAD gönüllülerinin katılımıyla düzenlenen etkinlikte Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, kayak merkezindeki vatandaşlara ‘Afet ve Acil Durumlar Eğitim Kiti’ hediye ederek afet bilinci konusunda bilgilendirme yaptı.

Etkinlikte, ellerinde Türk bayrağı ve meşale taşıyan JAK timleri de ‘Afet Risklerine Karşı Hep Birlikte’ yazılı pankartı açarak kayarak iniş yaptı.

Türker Öksüz, İçişleri Bakanlığınca 2021 yılının Türkiye Afet Yılı ilan edildiğini anımsatarak şunları dile getirdi;

“Bildiğiniz gibi afetler hepimizin sıkça karşılaştığımız, ülke olarak can ve mal kayıplarına yol açan olaylardandır. Tabi istiyoruz ki afetler can ve mal kaybına yol açmasın, afetin meydana getirdiği zararı en aza indirelim. Bunun için gayret ediyoruz. Bakanlığımız da bu konuda ‘Türkiye Afet Yılı Planı’ hazırladı. Biz de illerde bu çerçevede bir plan hazırladık ve bu doğrultuda çalışmalar yapıyoruz. Hepimiz afetlere hazırlıklı olmalıyız ve bu hazırlığın en önemli unsurlarından birisi de tabi ki eğitimdir, onun için de 2021 yılı eğitim yılı olarak ilan edildi. Biz de burada bir farkındalık eğitimi yapmak istedik. Bizler istiyoruz ki şehirlerimiz güvenli şehirler olsun, daha güvenli şehirlerde yaşayalım, can ve mal kayıpları daha az olsun. Afet sırasında ve afet sonrasında çeşitli iyileştirmeler yapılıyor, biz iyileştirme ve müdahaleler için harcadığımız kaynakları daha azaltalım, daha az para harcayalım ve afetlerden en az zararla çıkalım istiyoruz. Afet eğitimi denilince birçok konu akla geliyor. Afetlerde ilk 6 saate yapılması gereken çok önemli işler var. İlk yardım konusu çok önemli, gönüllülerin katkıları son derece önemli, geçici toplanma barınma alanlarının oluşturulması çok önemli.” 

Kaynak: Kars Valiliği