Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Ermenistan’dan flaş Türkiye mesajı: Sınırları kapalı tutmanın anlamı kalmadı

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ara Ayvazyan, Dağlık Karabağ’da statükonun değişmesiyle birlikte Türkiye ile Ermenistan sınırlarının kapalı olması için hiçbir neden kalmadığını söyledi.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ara

Dağlık Karabağ’da işgal ettiği toprakları 44 gün süren savaşın ardından Azerbaycan‘a teslim etmek zorunda kalan Ermenistan‘tan dikkat çeken bir Türkiye mesajı geldi.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ara Ayvazyan, Dağlık Karabağ‘ın statükosunun değişmesiyle birlikte Türkiye ile Ermenistan sınır kapılarının kapalı kalmasını gerektirecek hiçbir neden kalmadığını söyledi.

Ayvazyan, Dağlık Karabağ‘da güç kullanımıyla beraber statüko değişti. Türkiye‘nin Ermenistan yönündeki sınırı kapalı tutmak için hiçbir neden kalmadı. Diplomasimiz Ermenistan‘da güvenli bir ortam oluşturmak için çaba sarf ediyor.” dedi.

Öte yandan Bakan Ayvazyan, Kars‘taki Azerbaycan-Türkiye ortak tatbikatının endişe verici olduğunu da kaydetti.

İlgili Haber:  Sınır kapıları yeniden açılır mı? Türkiye ve Ermenistan'ın şartları ne?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN SINIR KAPILARININ TEKRAR AÇILABİLECEĞİ SİNYALİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Kafkasya‘da Türkiye, Rusya, İran, Gürcistan, Azerbaycan ve Ermenistan‘ın yer alacağı bir platform üzerine çalıştıklarını söylemiş ve 1993’te Dağlık Karabağ‘daki Ermenistan işgali nedeniyle kapatılan Türkiye-Ermenistan sınırının tekrar açılabileceği sinyalini vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları dile getirmişti;

“Üzerinde çalıştığımız altılı platform herkes için kazan-kazan imkânı sağlayacak bir girişimdir. Ermenistan da bu sürece katılır ve olumlu adımlar atarsa Türkiye-Ermenistan ilişkilerinde de yeni bir sayfa açılabilir. Sayın Putin buna olumlu yaklaşıyor. Aramızdaki telefon görüşmesinde, benim kanaatimin ne olacağını sordu. Ben de ‘Sayın İlham Aliyev buna olumlu yaklaştıktan sonra benim açımdan da buna olumlu yaklaşmak önemlidir’ dedim. Hatta burada Gürcistan da gündeme geldi. Kendilerine, buradaki basın toplantısında da ifade ettiğim gibi, ‘Eğer Ermenistan bu süreci olumlu istikamette geliştirecek olursa, biz kapalı olan kapılarımızı da Ermenistan‘a açarız. Çünkü bizim tek derdimiz, özellikle halklar arasındaki bölgesel barışa bir destek sağlamaktır. Burada da biz bölgesel barışı düşünüyorsak, bunu ele alıyorsak ve bu altılı platform bunu getirecekse, bize düşen görev de zaten bu kapıları açmaktır.’ dedik. Sayın Putin de bundan çok çok memnun oldu. İlham Aliyev kardeşimiz de ‘Siz ne derseniz ben ona uyarım’ dedi. Bu şekilde mutabık kaldık.”

İlgili Haber:  Aliyev ve Erdoğan'dan Ermenistan'a net mesaj: Sınır kapıları tekrar açılabilir!

Kaynak: Haber7