Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars Belediyesi detayları paylaştı: 16 yıl aradan sonra çalışmalar yeniden başladı!

2005 yılında temeli atılan ve kaba inşaatı tamamlandıktan sonra uzun bir süre atıl durumda bırakılan Kars Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin tamamlanması için çalışmalar yeniden başlatıldı. Terminal projesinin detayları, Kars Belediyesinin sosyal medya hesabından paylaşıldı. 

2005 yılında temeli atılan

2005 yılında dönemin Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’nun girişimleriyle Yenişehir Mahallesi, Havaalanı Yolu üzerinde yapımına başlanan ve kaba inşaatı tamamlandıktan sonra atıl durumda bırakılan Kars Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni tamamlamak için yeniden proje hazırlandı.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz‘ün talimatıyla hazırlanan projenin detayları da kamuoyuyla paylaşıldı.

Belediye’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre; Terminal, 2 bin 861 metrekare kapalı alanda, 13 adet otobüs peronu, kafeterya, restoran, dükkanlar, PTT ve banka şubelerinden oluşacak.

VALİ ÖKSÜZ: TERMİNAL İHALESİ BU YIL YAPILACAK

Kars Şehirlerarası Otobüs Terminali projesine ilişkin geçtiğimiz günlerde Haber Değer‘e bir açıklama yapan Vali Öksüz, proje hazırlandıktan sonra bu yıl içerisinde ihalenin yapılmasını planladıklarını söylemişti.

Şehrin en önemli ihtiyaçlarından bir tanesinin otogar olduğuna dikkat çeken Öksüz, “İller Bankası Genel Müdürümüzle görüştüm. Daha önce yarım bırakılan otogarın güçlendirilme projesini hazırlayıp, İnşallah bu sene ihale etmeyi planlıyoruz.” demişti.