Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Aliyev’den Ermenistan’a tepki: Biz istediğimizi alacağız ve hiç kimse bizi durduramaz

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ateşkes antlaşmasını ihlal eden Ermenistan’a tepki göstererek, “2. Karabağ savaşındaki gibi kim onlara yardım ederse etsin biz istediğimizi alacağız ve hiç kimse bizi durduramaz” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev,

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yerel medyaya gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 Ermenistan’ın Karabağ’daki ateşkesi bozmasına tepki gösteren Aliyev, “İmkanlarının arttığını düşünebilirler ya da neredense artık destek alabilirler ama unutmamalılar ki 2. Karabağ savaşındaki gibi kim onlara yardım ederse etsin biz istediğimizi alacağız ve hiç kimse bizi durduramaz” ifadelerini kullandı.

Bölgede normalleşme çabalarına da değinen İlham Aliyev, 3+3 formatındaki ilk görüşmenin tanışma toplantısı gibi geçtiğini belirtti ve ikinci görüşmeden itibaren iletişim ve bağlantı yollarının müzakere edilmesini beklediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Aliyev, Erivan yönetiminin bu işbirliğinden yararlanması için asılsız iddialarından vazgeçmesi gerektiğini de kaydetti.

“Burada tüm ülkelerin faydalanacağı açıktır. Sadece Ermenistan; Azerbaycan, Türkiye ve İslam karşıtı tutumunu bırakmalıdır. Sonra tabi ki Ermenistan da bu işbirliğinden faydalanabilir.”

“Jübile yapmaya hazırlanıyorlar”

Azerbaycan Cumhurbaşkanı, gazetecilerin Agit Minsk grubunun bundan sonraki işlevine yönelik soruya espriyle karşılık verdi. “Tahmin ederim onlar şimdi jübile yapmaya hazırlanıyor” dedi.

Avrupa Birliği’ne tepki

Aliyev, AB’nin Ermenistan ve Azerbaycan için öngördüğü mali paketin adaletsiz olduğunu belirterek, Ermenistan’a ne kadar para verilecekse bize de aynı miktarda verilmeli. Harap olan Azerbaycan için sadece 140 milyon Euro, Ermenistan için ise 2.6 milyar Euro tutarında mali paket öngörülmüş olmasına çok şaşırdık. Bu bir adaletsizlik ve bir açıklamaya ihtiyacımız var” ifadelerine yer verdi.