Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Hakkari ve Muş’ta öğrenciler ders başı yaptı

VAN (AA) – Hakkari

VAN (AA) – Hakkari ve Muş'ta yarıyıl tatilinin sona ermesiyle 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi başladı.

Hakkari Mili Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kent genelinde 379 okulda 74 bin öğrenci, yarıyıl tatilinin ardından ders başı yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ve Şube Müdürü Oktay Kızılkaya, Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen bayrak törenine katıldı.

Daha sonra sınıfları gezen Gür, yaptığı açıklamada, öğrencilerin kısa bir aradan sonra özledikleri okullarına ve öğretmenlerine kavuştuğunu belirtti.

Okulların öğrencilerin psikolojik, sosyal, duygusal ve kişisel gelişimleri için önemli olduğunu aktaran Gür, şunları kaydetti:

“Başarıya giden yolda, öğrencilerimizin ve zihinsel değişim ve dönüşümün asli unsuru olan fedakar öğretmenlerimizin motivasyonlarını arttırmak için her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz. Eğitim seferberliğine kaldığımız yerden devam edip başarı çıtamızı yükseltmek için tüm paydaşlarımızın desteğine talibiz. Umut ediyorum, ikinci yarıyılda da kendimizi her gün yenileyerek birlik ve beraberlik içinde daha fazla çalışıp ilimizin eğitim kalitesini üst seviyelere çıkaracağız.”

– “Eğitim öğretim ortamlarımız sıcak”

Muş'ta yarıyıl tatilinin sona ermesiyle 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi başladı. Öğrenciler kar ve soğuk havaya rağmen okula gelmenin heyecanını yaşadı.

İl Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, AA muhabirine, eğitim-öğretim yılına 6 Eylül 2021 yılında başladıklarını ve yüz yüze eğitimle tamamladıklarını hatırlattı.

Birinci dönemi sorunsuz tamamladıklarını ifade eden Kıvanç, şöyle konuştu:

“İkinci döneme başladık. Öğrenci, öğretmen ve velilerimize başarılar diliyorum. Dışarıda kar var. Hava çok soğuk ama eğitim öğretim ortamlarımız sıcak. Okulları en güzel şekilde öğrencilerimiz için hazırladık. İlimizde yaklaşık 114 bin öğrencimiz var. 689 okulumuzda 6 bin 818 öğretmenimizle eğitim öğretim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.”