Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars Ehl-i Beyt Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nden Cübbeli Ahmet’e tepki

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Caferilik İlmihali basılmasına yönelik ortaya attığı iddialara Kars Ehl-i Beyt Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nden tepki geldi.

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak

Dernek’ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Bismillahirrahmanirrahim

Onlara “Yeryüzünde düzeni bozmayın” denildiğinde, “Hayır, biz yalnızca ıslah edenleriz” derler.  (Bakara /11)

Tarih boyunca bozguncular her zaman düzeni korumaya çalıştıklarını iddia ederek aslında düzeni bozmaya çalışmışlardır. Bunun örnekleri günümüzde de hala devam etmektedir.

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen şahıs kendisi gibi bir piyon olan Mısırlı fikirdaşı gibi mezhepçilik üzerinden bir fitne ateşini daha tutuşturmaya çalışmaktadır.

Ancak bu piyonlar cevap verilmeyecek kadar önemsiz taşlar oldukları için onları oynatan yönetmenlerine sesleniyoruz ve diyoruz ki: Bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti Devletinde Şii ve Sünni birlikte kardeşçe yaşamayı başarmıştır. Bu kardeşliği sürdürmeye de devam edecektir. Devletin kurumlarını kendisi gibi bir piyon zanneden bu kimseler yüzlerce yıllık devlet geleneği olan bu Devlete yön vermeye çalışmaktadırlar. Yeri geldiğinde belki bunu da başarmışlardır. Ancak biz inanıyoruz ki devlet erkânı bu hadsizlere devlet adabına yakışır şekilde haddini bildirecek ve hiçbir terör örgütüne veya devlet içerisinde nüfuz etmeye çalışan cemaat ve tarikatlara bundan sonra prim verilmeyeceğini gösterecektir. Bu Millette Şii’siyle Sünni’siyle bu topraklarda barış içerisinde yaşamaya devam edecek ve her daim devletinin bekasını ve bütünlüğünü ve Milletinin birliğini koruyacaktır.”