Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Settar Kaya: Hocalı’yı yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz

Ankara-Bakü Tanıtım ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Settar Kaya, “Millet olarak talebimiz, Hocalı’nın uluslararası hukuk yoluyla bir soykırım olduğunun kabul edilmesi, mağdurlarına tazminat ödenmesi ve halen işgal altında olan Hocalı’nın tekrar Azerbaycan’a iade edilmesidir. Bu mümkün olmadığı müddetçe elbette ki biz Hocalı’yı yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz.” dedi.

Ankara-Bakü Tanıtım ve Yardımlaşma
Ankara-Bakü Tanıtım ve Yardımlaşma Derneği tarafından Hocalı soykırımının 30. yıl dönümü münasebetiyle “30. Yılında Hocalı Soykırımı ve Güney Kafkasya’nın Geleceği” konulu bir panel düzenlendi.
Ankara Gençlik Pakı’ndaki Necip Fazıl Kısakürek Salonunda düzenlenen panele, çok sayıda konuşmacı ve davetli katıldı.

Panele ilişkin Serhat Haber Gazetesi’ne bir değerlendirmede bulunan Ankara-Bakü Tanıtım ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Settar Kaya, panelin 30. yıl dönümünde Hocalı şehitlerini anmak ve İkinci Karabağ Savaşının ardından bölgede değişen dengeleri masaya yatırmak için düzenlendiğini vurguladı.

“Hocalı’yı yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz”

İkinci Dağlık Karabağ Savaşında Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarının büyük bir kısmını geri aldığını ancak Hocalı’da yaşanan soykırımın hesabının henüz sorulamadığını anımsatan Başkan Settar Kaya, ardından şu ifadeleri kullandı;
“Millet olarak talebimiz, Hocalı’nın uluslararası hukuk yoluyla bir soykırım olduğunun kabul edilmesi, mağdurlarına tazminat ödenmesi ve halen işgal altında olan Hocalı’nın tekrar Azerbaycan’a iade edilmesidir. Bu mümkün olmadığı müddetçe elbette ki biz Hocalı’yı yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz.”
Kaya, panele yoğun ilgi olduğunun hatırlatılması üzerine ise şu değerlendirmeyi yaptı;
“Genelde Azerbaycan meselesi, özelde ise Karabağ ve Hocalı konusu Türk milletinin ortak meselesidir. Bu milletin sahiplendiği bir davadır. Milletimiz milli davalarına sahip çıkar. Buna da sahip çıkmıştır, çıkmaya devam etmektedir. Bu ilgi de oradan kaynaklanmaktadır.