Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Van’da “Kültür-Turizm-Sanat-Medya Buluşmaları” toplantısı düzenlendi

VAN (AA) – Van'da

VAN (AA) – Van'da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce “Kültür-Turizm-Sanat-Medya Buluşmaları” toplantısı gerçekleştirildi.

Halk Kütüphane Müdürlüğünün konferans salonunda düzenlenen toplantıda İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu, kentteki fotoğrafçı ve ressamlarla bir araya geldi.

Uslu, yaptığı açıklamada, fotoğraf ve resim sanatının kentin kültürüne, mimarisine, sahip olduğu değerlerin belgelenmesine ve kent hafızasının oluşturulmasına katkı sağladığını söyledi.

Sanatın geçmişten geleceğe bir köprü konumunda olduğunu, toplumun sosyal, kültürel, yaşayış, inanç ve zenginlikleri hakkında bilgi verdiğini belirten Uslu, şunları kaydetti:

“Fotoğraf ve resim, insanın kendini ve çevresini görsel olarak tanımlamasında etkin bir rol oynuyor. Kentte yaşayanlarda kente aidiyet ve ortaklık duygusu ile bilincinin geliştirilmesi gerekiyor. Şehrimizin sahip olduğu bu zenginliği en iyi bir şekilde tanıtmak ve belgelemek en önemli görevlerimizden biridir. Van, sahip olduğu bu zenginliği tarih öncesi dönemlerden günümüze kadar kesintisiz bir geçmişe sahip olmasına borçludur. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak kültür, turizm ve sanat alanında yapılan tüm çalışmaları önemsiyoruz. Kente değer katacak, sanat alanında yapılacak tüm çalışmaları destekliyoruz.”