Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Van’da göçmen kadınlara yönelik “8 Mart” etkinliği düzenlendi

VAN (AA) – Van'da,

VAN (AA) – Van'da, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile İl Göç İdaresi Müdürlüğünce göçmen kadınlara yönelik program düzenlendi.

Edremit ilçesindeki Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesislerinde “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla gerçekleştirilen programa katılan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Emin Bilmez, tüm kadınların gününü kutladı.

Milyonlarca ailenin dünyanın dört bir yanında yaşanan savaşlardan dolayı evini, yurdunu, terk etmek zorunda kaldığın belirten Bilmez, göç yolunda insanlığı utandıracak düzeyde acıların, dramların yaşandığını söyledi.

Bunun önüne geçmek için tüm insanların el ele vererek acıları paylaşması gerektiğini belirten Bilmez, şunları kaydetti:

“Kurucu liderimiz, Türkiye'yi kurarken, 'Yurtta sulh dünyada sulh' düsturuyla hareket etti. Birleşmiş Milletler, çağdaş ve gelişmiş ülkeler isterlerse dünya barışını egemen kılabileceklerine inanıyoruz. Dünya barışı tesis edilseydi bugün sizler Afganistan'dan, İran'dan, Suriye'den ve Irak'tan memleketinizi terk etmek zorunda kalmayacaktınız. Göçlerin, savaşların, kavgaların olmadığı günler de gelecek inşallah. Dün Suriye ve Afganistan'da yaşanan göç dramının bugün aynısı Ukrayna'da yaşanıyor.

Hiçbir neden savaşları meşru gösteremez. Savaşların olmadığı, çocukların ölmediği, yetim kalmadığı, kadınların dul kalmadığı bir dünyayı hep birlikte inşa edeceğimize inanıyorum. Türkiye Cumhuriyetinin Devlet Başkanı ve tüm yetkililer bunun için çaba sarf ediyor. Bugün yurdundan, memleketinden edilmiş en çok göçmeni barındıran ülkelerin başında Türkiye gelmektedir. Bizim kültürümüz ensar ve muhacir kültürüdür. Ülkemizdeki göçmenlerin kardeşimiz olduğuna, onlara bakmanın örf, adet ve dinimizin gereği olduğuna inanıyoruz.”

Ülkede bulanan göçmenlerin ülke kurallarına ve düzenine riayet etmesi gerektiğini aktaran Bilmez, “Zor durumda olduklarını biliyoruz, sıkıntılarını da paylaşıyoruz. Aşımızı, yurdumuzu, evimizi sizlerle paylaşıyoruz ama sizden de ülkemizin düzeni, dirliği, birliği için konulmuş kurallara riayet etmenizi bekliyoruz.” dedi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Selma Biçek ise tüm kadınların kendileri için kıymetli ve özel olduğunu belirtti.

Kadınların refah içinde yaşamaları için çalıştıklarını anlatan Biçek, “Hepiniz bizim için değerlisiniz. Sadece bugün değil her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Programa Vali Bilmez'in eşi Meral Bilmez ve İl Göç Müdürü Cuma Omurca da katıldı.