Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Van Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı

VAN (AA) – Van

VAN (AA) – Van Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Mavikent AŞ ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Mavikent AŞ ile Hizmet-İş Sendikası arasında bir süredir devam eden toplu iş görüşmeleri tarafların anlaşmasıyla tamamlandı.

Belediye meclis salonunda düzenlenen imza töreninde konuşan Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, toplu iş sözleşmesinin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Sözleşme kapsamında işçilere yüzde 37 ila 47 arasında zam uygulandığını ifade eden Bilmez, şunları kaydetti:

“Van Büyükşehir Belediyemiz Mavikent şirketinde çalışan arkadaşlarımızın belediyemizin yükünü sırtlayan çalışanlar olduğunun farkındayız. Hizmet-İş Sendikası ile bir süredir görüşmelerimiz vardı. Kendi şartlarımızı zorladık. Çalışanlarımızı memnun etmek istedik. Onlar mutlu olsunlar ki Van halkına daha iyi bir hizmet verebilsinler. Bu toplu iş görüşmelerinde hem işçilerimizin hem de belediyemizin menfaatleri gözetilerek, uzlaşılabilecek en güzel noktada uzlaşmaya varıldı. Yüzde 37 ile yüzde 47 arasında bir zam uygulandı. Bizlerin başarısının tamamında sizlerin imzası var. Sizlerle gurur duyuyoruz. Her biriniz en güzel haklara layıksınız. Sözleşmemiz sizler için, sendikamız için, belediyemiz için ve kentimiz için hayırlara vesile olsun.”

Hizmet-İş Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz, sözleşmenin makul düzeyde olması sebebiyle her türlü konuda anlayış gösteren Bilmez'e teşekkür etti.

Törene, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, şube müdürleri ve Mavikent AŞ çalışanları katıldı.