Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Başkan Çalkın açıkladı: Proje çalışması tamamlandı!

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Fethiye Camii’nin tarihi dokusuna uygun bir abdesthane için proje çalışmasının tamamlandığını, izinlerin alınmasının ardından inşaat çalışmalarına başlanacağını açıkladı.

AK Parti Kars İl

Muhteşem mimarisiyle Kars’ın en önemli tarihi mekânlarından olan Fethiye Camii’nin abdesthane sorunun çözümü için kollar sıvandı.

Kars Fethiye Camii

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Camii’nin tarihi dokusuna ve ergonomik kullanımına uygun bir abdesthane için proje çalışmasının tamamlandığını açıkladı.

Hazırlanan projelerin Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na sunulduğunu belirten Başkan Çalkın, “Gerekli izinler alındığı takdirde ihalesi yapılacaktır. İhale sonrasında tarihi dokuya zarar verilmeden inşaat çalışmalarına başlanılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Çalkın, ardından bütçe desteğinde bulunan başta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum olmak üzere, 65. dönem Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç ve Kars Valisi Türker Öksüz’e desteklerinden dolayı teşekkür ederek sözlerini noktaladı.