Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Saadet Partisi kulisleri hareketlendi: Karamollaoğlu’nun karşısına o isim mi çıkacak?

Saadet Partisi’nin Olağan Büyük Kongresi öncesinde kulisler hareketlendi. Partideki mevcut yönetimin siyasi çizgisini eleştiren ‘Haymana Mutabakatı Sonuç Bildirgesi’nin yayınlanmasının ardından Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdülkadir Karaduman’ın da adaylık yarışına katılacağı iddiaları gündeme geldi.

Saadet Partisi'nin Olağan Büyük

Saadet Partisi’nin 30 Ekim 2022 Pazar günü gerçekleştireceği 8’inci Olağan Büyük Kongresi’ne sayılı günler kala Haymana’da dikkat çeken bir toplantı yapıldı.

Toplantının ardından da Haymana Mutabakatı Sonuç Bildirgesi kamuoyuyla paylaşıldı.

Twitter üzerinden yapılan bir açıklamada ayrıca Haymana Mutabakatı İstişare Kurulu’nun 46 kişiden oluştuğu ve Mutabakatın Yürütme Kurulu Başkanlığını Hasan Yaşar’ın üstlendiği belirtildi.

Açıklamaya göre Yönetim Kurulu Üyeleri arasında Dr. Ramazan Yıldız, Yusuf Yiğitalp, Sezai İncesu, Turan Kılınç, Levent Cengiz ve Nihat Altıparnak bulunuyor.

Karamollaoğlu Yönetimine Bayrak mı Açıldı?

Saadet Partisi’nin yaklaşan kongresi öncesi Temel Karamollaoğlu’nun karşısına çıkan ilk aday ekonomi profesörü Mete Gündoğan’dı.

Ardından Haymana Mutabakatının yayımlanmasıyla birlikte parti içerisinde Karamollaoğlu’nun politikalarından rahatsız gelenekçi bir grubun daha harekete geçtiği yorumları yapılmaya başlandı.

Özellikle Haymana Mutabakatı Metnindeki şu ifadeler, gelenekçi kanadın Saadet Partisi’nin CHP ve 6’lı masaya yakın bir siyaset benimsemesinden rahatsız olduğu şeklinde yorumlandı;

İstanbul Sözleşmesi’ni tekrar uygulayamaya koyacağını, LGBTİ’ye karşı çıkmayı nefret suçu sayacağını, 4-6 yaş Kur’an kurslarının kapatılmasını talep edeceğini, AB uyum yasalarını ve normlarını uygulamaya devam edeceğini, AB üyelik sürecine hız vereceğini açık açık beyan edenlere de karşı duralım ve inancımızın gereği neyse onu yapalım.” 

Abdulkadir Karaduman

Karamollaoğlu’nun karşısına Karaduman mı çıkacak?

Kongre öncesi tüm bu gelişmeler yaşanırken Haber Değer çok konuşulacak bir kulis bilgisine ulaştı.

Buna göre Haymana Mutabakatı Heyetinin, Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdülkadir Karaduman’a yakın olduğu ve önümüzdeki günlerde Karaduman’ın da Karamollaoğlu karşısında aday olacağı iddiaları kulislerde sıkça konuşulmaya başlandı.