Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Birleşik Arap Emirlikleri Gaziantep’e sahra hastanesi kuracak

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Türkiye’ye sahra hastanesi kurmak için harekete geçti.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Gaziantep İslahiye’de kısa süre içerisinde kuracağı 50 yataklı sahra hastanesinde 10 danışman ve uzman doktoru, 30 hemşire ve acil tıp teknisyeni, 10 farklı dal teknisyeni, 25 idari personel görev alacak.

Hastanede; çeşitli vaka kabulü yapılması için acil alan, 4 yataklı cerrahi ameliyathane ile yoğun bakım ünitesi destek hizmetleri, tomografi ve röntgen cihazları, laboratuvar ve eczane hizmetleri, 50 yataklı hasta koğuşu, ayakta tedavi klinikleri; aile hekimliği, psikiyatri ve diğer bölümler bulunacak.

Hastane günde 50 acil, orta ve normal vaka kabulü yapacak. Ayrıca günde, devamlı bir biçimde 16 farklı cerrahi ameliyat yapılabilecek.

Teknik ve idari birimleri için 36 konteyner ve 25 çadır da hastanenin bileşenleri arasında yer alacak.

T.C. Sağlık Bakanlığı, AFAD ve İslahiye ilçesinde bulunan sağlık birimleriyle koordineli bir şekilde yaralı kabulünde bulucak hastanede yine BAE Silahlı Kuvvetleri subay ve mensuplarından oluşup kadın ve çocuk sağlığı bölümleri hususunda T.C. Sağlık Bakanlığı ile koordinasyon ve işbirliği yaparak müdahaleler gerçekleştirilecek.