Dolar 20,9567
Euro 22,4572
Altın 1.313,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kars 20°C
Az Bulutlu
Kars
20°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 21°C
Sal 19°C
Çar 21°C

Hakkari’de 200 besiciye 4 bin küçükbaş hayvan dağıtılıyor

Hakkari’de 200 besiciye 4 bin küçükbaş hayvan dağıtılıyor
A+
A-
12 Mayıs 2023 15:43

HAKKARİ (AA) – Hakkari'de “Hayvancılığı Geliştirme Projesi” kapsamında kent genelinde 200 çiftçiye yüzde 50 hibeli 4 bin küçükbaş hayvanın dağıtımına başlandı.

Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, kente 30 kilometre uzaklıktaki Çiftlik mevkisinde düzenlenen programda, besicilerle sohbet etti, taleplerini diledi.

Hayvancılığın gelişmesi için besicileri desteklemeye devam ettiklerini belirten Akbıyık, kentte yaşam standartlarının artırılması için projeler hayata geçirdiklerini söyledi.

İl Özel İdaresinin yürüttüğü çalışma kapsamında çiftçilere yüzde 50 hibeli koyun ve keçi verdiklerini anlatan Akbıyık, şöyle konuştu:

“Hayvancılık ilimiz için çok önemli. 'Köyümde Yaşamak İçin Biri Sürü Nedenim Var” projesi kapsamında da birçok vatandaşımız 250 bin liralık krediye başvuruyor. Hakkari'de hayvancılık gelişiyor. İlçelerimizin potansiyellerine göre projeler yapıyoruz. Yüksekova'da daha önce bine yakın manda dağıttık. Şemdinli'de arıcılığı, Derecik'te seracılığı, Çukurca'da da Zap markasını ve turizmi, Hakkari'de de kilimi destekliyoruz. Bu çalışmalarını hapsini vatandaşlarımıza gelir sağlamak için yürütüyoruz. Esas çözüm organize sanayimizin bitirilmesi. Onu da kuruyoruz. Terör nedeniyle azalan hayvancılığı da eski günlerine döndürmek için devlet olarak büyük çaba içindeyiz.”

Konuşmanın ardından, küçükbaş hayvanların besicilere teslimine başlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.