Dolar 27,2828
Euro 28,8611
Altın 1.668,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kars 22°C
Parçalı Bulutlu
Kars
22°C
Parçalı Bulutlu
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 17°C

Van’da öğrenciler atıl malzemelerden değişik objeler üretiyor

Van’da öğrenciler atıl malzemelerden değişik objeler üretiyor
A+
A-
13 Haziran 2023 14:33

VAN (AA) – Van'ın Erciş ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce Sezai Karakoç Anadolu Lisesi'nde açılan kurstaki öğrenciler, kağıtlar, plastik, pet şişe, karton rulo gibi malzemelerle yaptıkları ürünlerle geri dönüşüme dikkati çekiyor.

Okulun kütüphanesinde oluşturulan alanda açılan dekoratif el sanatları kursuna katılan 18 kursiyer öğrenci, usta öğreticiler eşliğinde atıl malzemeleri kullanarak flamingo, inci kefali, Van kedisi, Van Gölü canavarı objeleri yapıyor, hediyelik eşyalar tasarlıyor.

Bu çalışmalarıyla çevrelerinde kullanılmayan malzemeleri değerlendirme imkanı bulan öğrenciler, geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturuyor.

Usta öğretici Ceylan Zengin, öğrencilerle kağıt, pet şişe, pet şişe kapakları, karton rulo gibi atıklarla çeşitli objeler yaptıklarını söyledi.

Zengin, “Amacımız hiçbir şeyin çöp olmadığını gösterebilmek. Öğrencilerime ilk öğretmek istediğim şey bu. Hayatımızda kullandığımız hiçbir şey çöp değildir, her şey bir gün mutlaka geri dönüştürülebilir. Urartu kültürünün hakim olduğu bir coğrafyada olduğumuz için Urartu alfabesini de öğrencilerime öğretmeye çalışıyorum. Bunları yaptığımız objelerde süsleme olarak kullanıyoruz.”

Daha güzel işler yapmayı hedeflediklerini belirten Zengin, atık kağıtların çocukların elinde birer sanat eserine dönüştüğünü kaydetti.

Derslere 11 aylık kızını da götüren Zengin, “Bu süreçte çoğu derste kızım bana eşlik etti. Onunla ders işlemek zorundayım. Derslerimizin çoğu öğrencilerim için çok eğlenceliydi.” dedi.

Okul müdürü Melih Yazıcı ise kursu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın “Sıfır Atık Projesi” kapsamında açtıklarını dile getirdi.

Yazıcı, “Öğrencilerimize atık malzemelerin birer sanat eserine dönüşebileceğini öğrettik. Öğrencilerimizin derslerinden geri kalmamaları amacıyla kursu hafta sonu açtık. Biz de öğrencilerimize eşlik ettik.” diye konuştu.

Öğrencilerden Esra Çelik, “Kursta kağıtların, plastiklerin, pet şişelerin, kağıt bardakların hiçbir zaman çöp olmayacağını ve geri dönüştürülebileceğini anlatıyorlar. Kağıt ve atıklardan objeler yapmayı öğreniyoruz. Öğrenmeye ve yazmaya çalıştığımız Urartu alfabesindeki harfleri yaptığımız objelerin üzerine işliyoruz. Eğitimlerimiz güzel geçiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.