Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Zengezur mesajı: Iğdır Nahçıvan bağlantıları güçlü hale gelecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Zengezur konusunu süratle halletmemiz halinde bu bize iki önemli adım kazandıracak. Gerek karayolu gerek demir yolu noktasında atılacak adımla Iğdır Nahcivan bağlantıları güçlü hale gelecek.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk yurt dışı ziyaretleri kapsamında tamamladığı KKTC programının ardından Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gitti.

Burada Türkiye’yi Azerbaycan’a karayoluyla bağlayacak Zengezur Koridoru’na ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan,  “Zengezur konusunu süratle halletmemiz halinde bu bize iki önemli adım kazandıracak. Gerek karayolu gerek demir yolu noktasında atılacak adımla Iğdır Nahçıvan bağlantıları güçlü hale gelecek. Yol medeniyettir. Yolunuz varsa medenisiniz. Yolunuz varsa medeniyeti yakalamışsınızdır.” dedi.

“BAŞTA ERMENİSTAN OLMAK ÜZERE BÜTÜN DÜNYAYA AYRI BİR MESAJ OLACAKTIR”

Erdoğan, Şuşa Beyannamesi ile müttefiklik seviyesine yükseltilen ilişkileri her alanda geliştirme kararlığında olduklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

“Şuşa Başkonsolosluğumuzu istediğiniz zaman açmaya hazırız. Hakan Bey o konuda da hiç geciktirmeden… Şuşa’daki Başkonsolosluğumuz açılabilirse, bu başta Ermenistan olmak üzere bütün dünyaya ayrı bir mesaj olacaktır. Maarif Vakfımız Azerbaycan makamlarının da desteğiyle eğitim öğretim alanındaki faaliyetlerini sürdürüyor. İnşallah gelecek sene okulumuzun yeni eğitim kampüsünü hizmete açmış olmayı planlıyoruz. Değerli kardeşimle ikili görüşmemizde özellikle Hazar geçişli orta koridor ve bu bağlamda Bakü Tiflis- Kars demir yolu hattını da bir an önce ele almamızda büyük fayda var.”

TÜRKİYE-AZERBAYCAN ÜNİVERSİTESİ KURULUYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi çalışmasına ilişkin düşüncelerini de paylaştı. Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

“Attığımız adımlardan biri Türkiye Azerbaycan üniversitesi çalışmasıdır. Yasal bir düzenlemenin gereğinden İham kardeşim bahsetti. Bu adımı attığımız anda Türkiye Azerbaycan arasında böyle bir üniversite kurmanın geciktiğini yaşadık. Azeri kardeşlerimiz Türkiye’ye geleceği gibi Türk öğrencilerimiz de Azerbaycan’da okuma şansı elde edecek. Enerji alanında yıllardır yapılan çalışmalar var. Detayları bakan arkadaşlarımız çalıştı. Daha neler yapabiliriz diye çalışmalar yapıldı. Avrupa Türkiye üzerinden alacakları gaz için heyecanlılar. Devamlı ricada bulunuyorlar. Üzerimize düşeni yapacağız. Savunma sanayinde atılacak adımlar önem arz ediyor. Atacağımız adımlarla eğitimi konusunda üzerimize düşen görevleri aynı şekilde yapmaya devam edeceğiz. Şu anda özel sektörümüzün burada attığı adımlarda müşterek bir çalışmayı başarı ile yürütüyor firmalarımız. Ulaştırmada Türk müteahhit firmaları başarılı çalışmalar gerçekleştiriyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Azerbaycan ziyaretine, Sinan Oğan, AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım ve AK Parti Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz de katıldı.