Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Van’da Hava ve Uzay Hekimliği Bölümü açıldı

Bu haberin fotoğrafı yok

VAN (AA) – Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Hava ve Uzay Hekimliği Bölümü açıldı

Hava ve Uzay Hekimi Uzman Doktor Buyçe Kaya, yaptığı açıklamada, havacılık ve uzay sektörleriyle uğraşan insanların fizyolojik, psikolojik, fiziksel ve sosyal bütün sorunlarıyla ilgilendiklerini söyledi.

Branşının doktorlar arasında bile çok bilinmediğini belirten Kaya,”İşe başladığım andan itibaren branşımı duyanlar çok şaşırıyor ve kimleri tedavi ettiğimizi merak ediyorlar. Bizim asıl ilgilendiğimiz alanlar havacılık sektörüyle uğraşan personeller. Hocalarımız, uzaya gidecek olan Türk astronotların tedavilerini gerçekleştirdi. dedi.

Van'a kısa süre önce atandığını anlatan Kaya, Branşımızda hiperbarik oksijen tedavisini de kullandığımız için Van'a atandım. Hiperbarik oksijen tedavisi, halk arasında vurgun olarak bildiğimiz hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Bu hastalık hava ve su altıyla uğraşan insanların başına geliyor. Hastalara yardımcı olduğumuz konular karbonmonoksit zehirlenmesi, duman zehirlenmesi, ani görme ve duyma kayıpları, diyabetik ayak yaraları. Bunlar bizim tedavi yaptığımız alanlar.” diye konuştu.