Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Yeni Iğdır Valisi Ercan Turan kimdir, nereli?

Valiler Kararnamesi ile Iğdır’ın da içerisinde bulunduğu 57 ilin valisi değiştirildi. Yeni Iğdır Valisi Ercan Turan oldu. Peki Ercan Turan kimdir? Nereli? Ercan Turan daha önce hangi görevlerde bulundu? Detaylar Haber Değer’de…

Valiler Kararnamesi ile Iğdır’ın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete‘de yayımlanan kararnameye göre, Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, Karaman Valiliğine atandı.

Yeni Iğdır Valisi ise daha önce Zeytinburnu Kaymakamlığı görevinde bulunan Ercan Turan oldu.

Iğdır Valisi Ercan Turan kimdir, nereli?

1979’da Niğde’de dünyaya gelen Ercan Turan, ortaöğretimini Niğde Anadolu Lisesinde, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı.

Niğde barosunda avukatlık stajını yaparken 2002 yılında İçişleri Bakanlığının açmış olduğu sınavı kazanarak 04.02.2003 tarihinde Nevşehir Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.

Görev Yaptığı Yerler

Bor Kaymakam Refikliği yanı sıra Çiftlik, Altunhisar, Yalıhüyük ilçelerinde Kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu.

03.11.2004 tarihinde gönderildiği İngiltere-Leicester da “The University of Leicester” bünyesinde 1 yıl süre ile İngilizce dil eğitimi alarak yurda döndü ve müteakiben açılan kaymakamlık kursuna çağırılıp başarılı bir şekilde kursu tamamladı.

İlk görevine çektiği kura sonucu Adana –Tufanbeyli’de 14.04.2006’da başladı.

İçişleri Bakanlığının 28.09.2007 tarih ve 2007/9316 sayılı Müşterek Kararnamesi ile Çelikhan İlçesi Kaymakamlığına atandı.

Zeytinburnu Kaymakamlığı görevinin ardından son görev yeri Iğdır Valiliği oldu.