Dolar 28,9846
Euro 31,2142
Altın 1.864,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kars 5°C
Az Bulutlu
Kars
5°C
Az Bulutlu
Pts 4°C
Sal 3°C
Çar 4°C
Per 7°C

Türkiye Dağcılık Federasyonunun tırmanış eğitimi Hakkari’de başladı

Türkiye Dağcılık Federasyonunun tırmanış eğitimi Hakkari’de başladı
A+
A-
14 Ağustos 2023 15:28

HAKKARİ (AA) – Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından Hakkari'de düzenlenen tırmanış eğitimi, farklı illerden yaklaşık 110 dağcı ve antrenörün katılımıyla başladı.

Faaliyet kapsamında Gençlik Merkezi önünde düzenlenen programda konuşan TDF Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar, dağcılık alanında kentte yapılan faaliyetlerin gittikçe arttığını söyledi.

Kentin coğrafi yapısıyla dağcılık şehri olduğunu belirten Başar, “Desteklerinden dolayı Valiliğimize ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ederim. Burası çok güzel bir coğrafya. Eğitiminizin burada yapılması da gelecekteki dağcılık yaşantınız açısından önemli bir gelişim noktası olacaktır. Hepinize başarılı bir faaliyet diliyorum.” dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım da dağcıları kentte ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Kentin yüzde 88'inin dağlık alandan oluştuğunu, Uludoruk'un yanı sıra 4 bin rakımın üzerinde 2, 3 bin rakımın üzerinde birçok zirvenin olduğunu aktaran Yıldırım, şunları kaydetti:

“Yıllardır buralar ne yazık ki yasaklı bölgelerdi. Buralarda faaliyet yapamıyorduk. Ama hamdolsun son dönemlerde artık neredeyse hiçbir dağımız güvenlik anlamında herhangi bir sıkıntı arz etmiyor. Çok rahat şekilde elimizi kolumuzu sallaya sallaya bu bölgelere gidebiliyoruz. Hep bakir bölgeler. Dört mevsimin aynı anda yaşandığı bir bölge. Bir taraftan buz tırmanışı yaparken, bir taraftan kaya tırmanışı, göllerde kano, aşağı tarafta, Zap'ta rafting yapabiliyorsunuz. Bu yönüyle zengin bir coğrafya. Buraya gelen bütün sporcu arkadaşlarımıza bütün imkanlarını sunmaya hazırız.”

Açtıkları Türk ve TDF bayrakları ile Bulvar Caddesine kadar yürüyüp çarşıyı gezen katılımcılar, daha sonra Merzan Mahallesi'ndeki yurt binasında düzenlen teorik eğitime katıldı.


ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.