Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

CHP’nin ilk Kars Belediye Başkan Aday Adayı flaş isim!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanı Taner Toraman, 24 Eylül’de yapılacak CHP Kars İl Kongresi’nde yeniden aday olmayacağını ancak yerel seçimlerde Belediye Başkan Aday Adayı olacağını açıkladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Başkan Toraman basına yaptığı açıklamada, “Genel merkezimiz yetkilileri ile yaptığım görüşmeler sonucunda il başkanlığı görevine yeniden aday olmayacağım. Önümüzde yapılacak olan 31 Mart Yerel Seçimleri’nde belediye başkanı aday adayı olarak ilimize hizmet etmek istiyorum.” dedi.

Başkan Toraman, CHP Kars İl Başkanlığı için de Parti’nin Sandık ve Eğitim Kordinatörlüğü görevini üstlenen ve geçtiğimiz genel seçimlerde 2. Sıra Milletvekili Adayı olan Onur Uludaşdemir’i önerdiklerini bildirdi.

Toraman, “Örgütümüzün iradesine güveniyorum. Kaybedenin olmadığı, kazananın CHP’lilerin olduğuna inanarak yol arkadaşıma ve yeni dönemde görev alacak dostlarıma başarılar diliyorum. 24 Eylül’de yapılacak İl kongremizin partimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Taner Toraman, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde de partisinden Kars Belediye Başkanı Adayı olmuş ancak 9 bin 128 oy alarak seçimi üçüncü tamamlamıştı. Seçimin galibi ise 12 bin 192 oy alan HDP’nin adayı Ayhan Bilgen olmuştu.

Taner Toraman Kimdir?

Taner Toraman, 1958 yılında Kars’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kars’ta, yüksek öğrenimini ise Ankara Eğitim Enstitüsü’nde tamamladı.

2002-2005 yılları arasında KESK’e bağlı Kars Eğitim-Sen Şube Başkanlığı, Kars Vasfiye Kazım Eriş Vakfı İl Temsilciliği görevlerinde bulundu.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP’den Kars İli Belediye Başkan Adayı oldu.

Ardından CHP Kars İl Başkanlığı görevini üstlendi.

Taner Toraman, evli ve 3 çocuk sahibidir.

Kaynak: Kars Pusula/Adem Alp