Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

SES Partisi Genel Başkanı Bilgen’den tüm partilere çağrı: Kavgalara kurban etmeyelim!

Türkiye’nin Sesi Partisi (SES Parti) Genel Başkanı Ayhan Bilgen, tüm partilere Cumhuriyet’in 100. yılında yeni, sivil, eşitlikçi, özgürlükçü bir Anayasa hazırlanması çağrısı yaptı.

Türkiye’nin Sesi Partisi (SES

Bilgen’in “Sivil Anayasa ihtiyacını parti kavgalarına kurban etmeyelim” başlıklı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“Anayasalara bağlılık, anayasa yapım yöntemi ve süreciyle doğrudan ilişkilidir. Anayasa metninin içeriği kadar, metnin hazırlanışına katılım da önemlidir. Darbe sonrası yazılmış bir metnin toplum sözleşmesi niteliği kazanması beklenemez. Mevcut anayasadaki hakların uygulanması da toplumun talepkâr olması ve anayasayı sahiplenmesiyle doğrudan ilişkilidir.

Bu nedenle Cumhuriyet’in 100. yılında yeni, sivil, eşitlikçi, özgürlükçü bir Anayasa hazırlanması toplumsal barış açısından son derece belirleyicidir.

Bu konuda partilerin elbette farklı eğilim ve öncelikleri olabilir. Aslolan toplumun önceliği olan ekonomik sosyal haklar başta olmak üzere yeni bakış açılarını yansıtan bir uzlaşmanın sağlanmasıdır.

Partiler arası rekabet bu ihtiyacın görmezlikten gelinmesine sebep olmamalı tüm siyasi taraflar küçük seçim hesapları ile değil ülkenin ihtiyacı üzerinden yapıcı tavır ortaya koymalıdır. Kamuoyu önünde taleplere odaklı açık tartışmalar ortak aklın inşasını kolaylaştıracaktır.

Bugüne kadar çoktan hak ettiğimiz bir sivil anayasanın yapılamamış olmasının tarihsel sorumluluğu ve ağır vebali partilerin üzerindedir.”