Dolar 28,9846
Euro 31,2142
Altın 1.864,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kars 5°C
Az Bulutlu
Kars
5°C
Az Bulutlu
Pts 4°C
Sal 3°C
Çar 4°C
Per 7°C

Ardahan’da kuduzla mücadele için havadan “aşılı yem” bırakıldı

Ardahan’da “Türkiye’de Kuduza Karşı Oral Aşı Temini” isimli AB projesi kapsamında, doğal yaşam alanlarına uçakla havadan “aşılı yem” bırakılmaya başlandı.

Ardahan’da kuduzla mücadele için havadan “aşılı yem” bırakıldı
A+
A-
14 Ekim 2023 23:53

ARDAHAN (AA) – Proje kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığınca, uçaklarla 5 gün süreyle aşılı yem bırakma işleminde aşı emdirilmiş yemler, kentin belirlenen ekolojik geçiş noktalarına bırakılacak.

Çalışmada, kırsalda tilkilerin köpeklerle ilişki içine girmesi dolayısıyla hastalığın yaban hayattan geçişini ve zoonoz bir hastalık olan kuduzun insanlara bulaşmasının engellenmesi hedefleniyor.

– “Bölgede aktif olarak kuduz vakası yok”

Ardahan Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Fatih Cineviz, AA muhabirine, aktif olarak bölgede kuduz vakasının olmadığını ancak bunun önemli bir tedbir olduğunu söyledi.

Tilkiler vasıtasıyla kuduz hastalığının yayılmasının söz konusu olduğunu anlatan Cineviz, şunları kaydetti:

“Hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıklardan biri de kuduzdur, insan hayatını tehdit eden bulaşıcı ve ölümcüldür. Bu kapsamda ilimizin de içinde yer aldığı bir çalışma yapılıyor. Uçaklardan atılan yemlere dokunulmamasını, çocuklarımızın uyarılmalarını istiyoruz. Köpeklerimiz, yemlerin atılmasını takip eden bir haftalık sürede başı boş bırakılmamalı. Bir şekilde bu temas söz konusu ise en yakın sağlık kuruluşuna baş vurulmalı. Bu konuda etkin mücadele yapılması hedeflenmektedir.”

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.