Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Yasin Ercilsin

İsrail’in Gazze katliamı ve ‘Tanrıyı Kıyamete Zorlamak’

İnsanlık tarihi birçok savaş ve katliama sahne olmuştur. Ancak dün gece saatlerinde İsrail insanlık tarihindeki en utanç verici saldırılardan birine imza attı ve “savaş suçu” işledi. İsrail Gazze’de bir hastaneyi vurdu. Bu dram ve acının tarifi yok!

Bu saldırılardan sonra artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacak!

Zira dünya sistemini işleten bütün organizasyonların işlevini yitirdiği yahut egemen devletlerin keyfine göre çalıştığı ispat edilmiş oldu. Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü gibi bütün organizasyonlar göz göre göre günlerdir İsrail’in “vuracağız!” dediği saldırıyı engelleyemedi.

İslam dünyası kınamanın ötesinde bir girişimde bulunmadı.

Peki, İsrail’in asıl hedefi nedir?

İsrail’in hedefi Tevrat’ta kendilerine Tanrı tarafından vaat edildiğini ileri sürdükleri toprakları ele geçirmek ve “BÜYÜK İSRAİL”i kurmaktır. İsrail, Mısır’daki Nil Nehri’nden Türkiye sınırları içinden doğan Fırat Nehri’ne kadar uzanan bu coğrafyayı kendi mülkü saymakta, katliama varan saldırılarını ABD ve Avrupa devletlerinin desteği ile gerçekleştirmektedir.

Batı’nın İsrail’i korumasının birçok sebebi var! Bu sebeplerden biri de dini motivasyondur.

Nitekim Hıristiyan dünyası ve Yahudileri Müslümanlara karşı birleştiren dini motivasyonunun parçası olan bazı kavramlar var.

Bu kavramlardan biri de “Fundamentallizm”(köktendincilik)dir.

Yani dinin her alana egemen olması bütün her şeyi denetlemesi fikridir. İsrail ve ABD’de bu ortak fikir üzerine çalışan güçlü yapılar mevcuttur. ABD’de de bu düşünceye yakın tarikatlardan biri de “çılgınlar” diye anılan “Evangelist”lerdir.

Evangelistlerin inancına göre Hz. İsa yeryüzüne inecek, kutsal metinlerindeki “Armageddon” adlı savaşta Kral Hz. İsa’ya karşı bütün dünya ulusları savaşacak, tarihin en kanlı savaşında milyonlarca insan yok edilecektir.

Yine aynı şekilde Yahudi Fundamentalizm’i olan Siyonizme bağlı Yahudilerin inancına göre de Kudüs’te “Süleyman Peygamberin Tapınağı” yeniden inşa edilecek ve Büyük İsrail kurulacaktır.

Ancak Evangelistler’in inanışlarına göre İsa Mesih’in dünyaya gelmesi için bazı şartlar vardır ve bu şartlardan biri de Yahudilerin Filistin’e dönmesi ve İsrail devletini kurmasıdır.

Yani bir misyon ortalığı var! Bu nedenle Ortadoğu’da ABD ve İsrail birlikte savaşmaktadır. Yani bugün kurulmak istenen “Büyük İsrail Projesi” tarihi ve dini misyonun parçasıdır.

Bugün yaşanan katliam ve savaşların siyasi ve ekonomik gerekçeleri olmakla birlikte kökeninde dini motivasyon vardır. Bu gerçek hiçbir zaman reddedilmemiştir ki geçmişte birçok ABD Başkanı bu misyona hizmet ettiğini vurgulamıştır…
Özetle bugün İsrail’in yaptığı katliamlara ABD’nin göz yumması, biyolojik ve kimyasal silahlar kullanarak saldırılar gerçekleştirilmesinin amacı kutsal metinlerindeki “ütopik” dünyaya giden süreci hızlandırmaktır.

Kendilerini zahmetsizce, Armegadon savaşı ve günya gezegeninin yok oluşunu izleyecekleri yere, yani göğe yükseltmesi için Tanrı’nın elini çabuk
tutmasını sağlamak kısacası “Tanrıyı kıyamete zorlamaktır…”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER